пʼятницю, травня 31, 2024

Нові книжкові дарунки

Увага усім книголюбам! Наш бібліотечний фонд поповнився новими та цікавими книгами, які вже чекають на своїх читачів. Тож, поспішайте до нас за новою порцією духовної їжі!

Щиро дякуємо нашим читачам Антоніни та Василю Поліщукам, а також, Леоніду Матвіюку за чергові книжкові дарунки.

Більш детальніше про дані книги.

Бутченко М. Жінка в темряві. Зелений Клин: роман / Максим Бутченко. – Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2021. – 288 с.

Далекий Схід, Владивосток, 1918 рік. Революція зламала та перемолола тисячі життів. Але Тетяні вона подарувала зустріч з Андрієм. Донька заможного купця і більшовик – це кохання було приречене. Та міцніше за вінчальну клятву їх поєднав біль втрат і спільна мета – знайти вбивцю одного з членів родини. Проте перші пошуки злочинця завершилися невдачею: Тетяна видала себе під час таємної зустрічі з одним із підозрюваних, і Андрій змушений був його вбити. Тепер вони мають тікати та ховатися в селі Покровка, де лютують більшовики. Закохані опиняються між двох вогнів, без права зробити крок назад чи вперед. Тут, у вирі кровопролитних сутичок, серед вибухів і кулеметних черг, їм доведеться обрати між честю та життям. Але один з них уже давно зробив свій доленосний вибір.

Волинська О. Повилителька ліхтарів: роман / Олена Волинська. –  Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2020. – 240 с.

Зора, дівчина-ромка, приїздить до Федорівки, щоб дізнатися, чому загинула її сестра Гілі. Напередодні Гілі хотіла відшукати й застерегти людину, на чиїй долоні вона побачила лихий знак. Шукаючи правди, Зора знайомиться з Василем, місцевим майстром лозоплетіння. І розуміє, що їхня зустріч –  знак долі. Чи це було кохання? Хто знає. Заради Зори Василь скоїв злочин, тим самим перекресливши власне майбутнє.Через сім років, повернувшись із в’язниці, чоловік намагається позбутися минулого й почати нове життя. Але випадкова світлина зі старої газети змушує Василя змінити свої наміри. Він не зможе знайти спокій, доки не дізнається, яку таємницю забрала із собою Гілі. Що ж насправді сталося з тією, яка жартома називала себе повелителькою ліхтарів?

Денисенко Л. Відлуння: від загиблого діда до померлого: роман / Лариса Денисенко / передм. Г. Гузьо.  –  Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2012. – 320 с.

Донедавна Марта фон Вайхен пишалася своїм корінням: її предок поляг смертю хоробрих під час Другої світової війни й похований десь під Житомиром. Аж раптом дівчина дізнається, що вона –  нащадок нациста, який доживав свій вік у божевільні, граючись у єврея. Відлуння минулого кличе її до України, поки її майбутнє блукає вулицями Берліна...

Довгопол Н. Прокляте небо: роман / Наталія Довгопол. –  Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2019. – 384 с.

Середина XVII століття. Київщина. У селі мірилом усього є фізична праця, будь-яка інакшість вважається хибою. Тому мати намагається позбутися Євки ще немовлям. Але стосовно малої доля має свої плани. Дівчинка виживає і потрапляє служити в маєток пана. У неї дар – схильність до астрономії. Вона буквально читає небо, як розгорнуту книжку. Але незабаром у житті Євки з’являється панський вчитель Орест. Потай одружившись, молодята втікають до Києва. Тепер на дівчину чекає довгий шлях випробувань та спокути. Хто залишиться поруч, а хто зрадить? І що скажуть зорі тій, яка єдина вміє їх читати?...

Еміс М. Стріла часу, або Природа злочину: роман / Мартін Еміс; перекл. з англ. Л. Герасимчука. – Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2020. – 224 с.

Уявіть, що життя починається… смертю. Молодість настає після старості. Прощання передує зустрічі. Абсурд? Ні, історія лікаря Тода Френдлі, що розгортається у зворотному напрямку. Від загибелі внаслідок автокатастрофи десь у США до нацистських таборів смерті в Освенцимі. Невідворотно наближаючись до наймасштабнішого злочину Другої світової – Голокосту. От-от попіл перетвориться на людей і найжахливіший кошмар лікаря Френдлі стане реальністю. Чоловік у чорних чоботах і білому халаті… Мільйони невинних жертв… Моторошне передчуття майбутнього й усвідомлення того, що нічого не можна змінити…

Кокотюха А. Живий звук: роман / Андрій Кокотюха. – Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2020. – 288 с.

«Давай втечемо звідси!» – запропонувала журналісту Ігорю нова знайома, співачка Анжела Солнцева. Вони провели ніч в його холостяцькій квартирі. Йдучи, Анжела залишила на дзеркалі відбиток своїх губ. А через годину потрапила в автомобільну аварію. Ігор мчить до неї в лікарню, але Анжела не впізнає його і виганяє геть. Далі –  більше: її близькі починають пропадати. Які таємниці приховує Анжела Солнцева? Чому з її ім'ям пов'язують ім'я відомого в кримінальних колах торговця наркотиками? Ігор Варава починає розслідування з ризиком для власного життя.

Косач Ю. Сузір’я Лебедя: роман і повість / Юрій Косач. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017, – 400 с.

У цій книжці – два майстерні літературні твори блискучого, але вельми контроверсійного українського письменника-еміґранта Юрія Косача.Роман «Сузір’я Лебедя» – це винятковий у нашому письменстві «родинний портрет в інтер’єрі» української шляхетської родини напередодні Першої світової війни. Хоча деякі персонажі цього твору наділені певними рисами реальних членів родини Косачів-Драгоманових, цей роман – не спогади і не історія конкретної родини, а заворожливий узагальнений символ світу «старої шляхетної України» на межі його зникнення в буревіях воєн і революцій ХХ ст.

Повість «Еней і життя інших» присвячена темі української національно-визвольної боротьби в апокаліпсисі Другої світової. І хоча в мереживо фіктивної дії цього твору також вплетено натяки на реальні особи й події того часу (тут, можливо, проявляються не найкращі риси Косача-людини, який мовби вивищує себе через певну гіпертрофовану алюзію на національних світочів), тема повісті Косача універсальніша. Це роман ідей, один з важливих творів нашої інтелектуальної літератури. Це, за своєю суттю, текст філософських роздумів про принципові дилеми збройної боротьби, патріотизму та відповідальності індивіда перед народом і водночас перед особистими взаєминами з найближчими людьми...