суботу, червня 02, 2018

Яскрава, весела, щаслива й завзята дитинства Планета


Уже традиційно світова спільнота 1 червня відзначає Міжнародний день захисту дітей «International Day for Protection of Children». Це не лише веселе та радісне свято для дітвори із різноманітними заходами для них, а цей день ще  знаменує про початок літніх канікул для школярів.
Ну і як тут не скористатись нагодою щоб розважитись, подумали ми, і запросили найменших учнів Любитівської ЗОШ на захопливу екскурсію до бібліотеки. Цього дня гостинно відчинили двері для малечі привітні бібліотекарі, які підготували пізнавально-розважальну програму «Моє різнобарвне дитинство»
Для тих діток, які опинилися у нас вперше, пройшла перша реєстрація  маленьких читачів, під час якої їм розповіли: «Що таке формуляр читача?», «Які основні правила поведінки у бібліотеці?» та «Як правильно поводитись із книгою?».
Також, було підготовлено експрес-інформацію, під час якої дітям розповіли  про їх право на життя, свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок та дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці, на одержання допомоги тим, хто з яких-небудь причин залишився без опіки рідних і близьких.
Пізніше усім присутнім дітям було запропоновано зіграти у відому гру «Відгадай книжкового персонажа». Судячи із дитячих відповідей, можна сказати, що ці маленькі ерудити таки люблять читати і вже багато що знають, але все ж, ще залишається безліч незвіданих книжкових сторінок, які варті їхньої уваги. Тож, наприкінці заходу, працівники бібліотеки познайомили школярів із виставкою дитячих книжкових новинок «Це знають дорослі, і знають це діти, книжкова країна найкраща у світі!» та показали тематичний мультфільм «Грицькові книжки». Після такої наочної презентації, діти залюбки обрали собі книги для домашнього читання.
Як бачимо, свято пройшло яскраво та весело, а отже, всі ці щирі емоції маленьких відвідувачів стануть причиною для нових, не менш цікавих зустрічей.
Вітаємо зі святом наше юне покоління і бажаємо миру та злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Наснаги і мудрості батькам, педагогам, дорослим, серця яких сповнені любові до дітей.