понеділок, квітня 05, 2021

Книга – свято, книга вчить жити, книгою треба дорожити!

"Книга – це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ 

і самих себе"

В.О. Сухомлинський

 Міжнародний день дитячої книги – свято, яке щороку відзначається 2 квітня з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні інтелектуального розвитку для юного покоління.

Саме цього дня, в нашій бібліотеці відбулося справжнє свято книги «Будем з книгою дружити – буде в світі легше жити» для наших юних читайликів. Основною метою заходу стало бажання ознайомити дітей з різноманітністю книг: словниками, енциклопедіями, художньою літературою; розширити знання про книги і їх призначення; розвивати вміння користуватися книгами, вдосконалювати навички читання; виховувати читацькі інтереси й бажання читати.

Розпочався захід із вступного слова бібліотекаря, після чого ведучі Готь Софія та Романюк Анна розповіли всім присутнім про найцікавіші факти та відомості з історії книги.

Також, під час проведення святкового дійства, діти активно: відповідали на питання інтелектуальної вікторини; читали, складали та доповнювали відомі вірші, прислів’я й приказки про книгу, читання; здійснювали пошук загаданих книг за підказками; грали веселі забави; знайомились із тематичною виставкою книг «Книга – свято, книга вчить жити, книгою треба дорожити».

По закінченню свята на всіх діток чекав подарунок – смачний тортик та цукерки. Тож, як бачимо на даних світлинах, цей день минув весело, грайливо, а головне, з користю для наших юних відвідувачів.