неділю, червня 01, 2014

Хай сонцю і квітам всміхаються діти


     Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Водночас, це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати їм на ноги. Адже, саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.
День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі. І сьогодні, у цей складний час для нашої країни, одним із найважливіших  завдань для дорослих є збереження безпечного, щасливого і безтурботного дитинства для дітей. Вони повинні жити в світі, який не знає, що таке жорстокість, страх, біль та насильство.
Створити такий світ можливо, якщо ще змалечку ми будемо дбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей у своїх дітей, виховувати у них тільки найкращі риси, такі як: ввічливість, справедливість, щедрість, працьовитість, чесність, патріотичність, любов до рідної спадщини та культури.
Тож, саме у перший літній день, наша бібліотека зібрала чимало дітей, щоб створити для них маленьке свято та піднесений настрій. Захід розпочався цікавим інтелектуальним конкурсом «Найрозумніший».
 
   Тематика конкурсу була різноманітною, але все ж, більша частина запитань стосувалася нашої Батьківщини – України. Протягом декількох етапів діти активно відповідали на питання бібліотекаря, демонструючи свої знання. Далі, підвівши підсумки конкурсу, було визначено кращих та найрозумніших його учасників. Таким чином, даний захід вдалося провести не тільки весело, але й з користю для наших маленьких читачів.
    Наостанок хочеться побажати усім хлопчикам та дівчаткам міцного здоров'я, радісного та змістовного відпочинку під час літніх канікул!
   А також, закликаємо сьогодні усіх й кожного наступного дня, зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради їх спокійного та безхмарного майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.