неділю, липня 15, 2018

Безпечний Інтернет: що потрібно знати?!

     Час інформаційних технологій і комп’ютаризації значно вплинули на всі галузі діяльності сучасної людини. Зокрема, нові ґаджети й доступ до Інтернет ресурсів значно пришвидшили і полегшили роботу з пошуку потрібної інформації, навчання, розширили сферу розваг. З іншого боку, безмежні можливості всесвітньої мережі Інтернет приховує безліч небезпек і часом, навіть дорослі не розуміють увесь ризик, то що вже казати про дітей.
Тож, з метою застереження наших юних відвідувачів від негативного впливу Інтернету на їх психічний стан, у бібліотеці проведено експрес-хвилинку  «Безпечна онлайн-поведінка» та «Правила Інтернет-етикету»
Після цих порад від бібліотекаря, діти-підлітки також взяли участь в тематичному тесті, який допоміг визначити наскільки добре вони засвоїли почуте.
Наступна частина заходу стосувалась комп’ютерних ігор, про їх користь та шкоду для дитини, що зараз так турбує їх батьків. Як зазначають психологи, слід користуватись такими основними правилами: 
-  грати можна не більше 2 годин на день;
-  не використовувати ігри, які містять невідповідну для дітей тематику (сцени агресії, демонстрація зброї, війни, непристойні вислови-надписи, тощо).
Слід використовувати безпечні навчальні та розвиваючі ігри, які допоможуть:
·  мислити логічно і включати розсудливу діяльність;
·  запам’ятовувати досить великі обсяги інформації;
·  розвивати дрібну моторику рук і очей;
·  розвивати образне мислення;
·  бути зібраним і уважним у потрібні моменти;
·  розвивати просторове мислення;
·  навчити працювати у групі чи колективі.

Закінчилася друга частина заходу, підсумковим онлайн турніром «Моя улюблена гра», під час якого всі присутні діти могли зіграти чи повболівати за свого товариша.