суботу, липня 02, 2011

Екскурсія до бібліотеки "Чарівне царство книжок".

   Літо у розпалі і час літнього відпочинку у дітей шкільного віку ще триватиме довго,але  у спілкуванні з книгою не повинно бути жодних перерв. Адже, книга –це один з головних засобів навчання,розвитку та душевної насолоди.                  Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями,прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу,його звичаїв і тралицій.
Читати систематично й осмисленно дітей навчає школа,а бібліотека допомагає  залучати учнів школи до читання книжок,пропагує книгу,розвиває художній  смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури,які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг,роботі з  ними. Саме з цією метою 1 липня наша бібліотека організувала  пізнавально-оглядову екскурсію.
   В оновленому,світлому та затишному приміщенні бібліотеки на дітей чекали бібліотекарі які завжди раді своїм маленьким відвідувачам. Мрочковська В.П. – зав.бібліотекою, розповіла про бібліотеку-філію с.Любитів,познайомила дітей з правилами користування книгою,тематичними  полицями дитячого фонду ,а також проінформувала про нові надходження літератури для дітей.                       
  Цікавим,захоплюючим доповненням екскурсії стала захоплююча вікторина «Чи знаєте ви казку?» та бліц-турнір «Все про бібліотеку та книгу».
  Не менш цікавим було знайомство дітей з комп’ютером  та вільним доступом до мережі Інтернет,де вони ознайомилися із правилами користування,а також мали змогу відвідати ряд рекомендаційних сайтів під назвою «Канікули з мишкою».
  Весело та радісно було в цей день в бібліотеці. Діти,які побували на екскурсії мали змогу записатися до бібліотеки і взяти книжки додому. Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія,про що свідчили слова вдячності від наших маленьких користувачів.
  Тож, запрошуємо усіх бажаючих маленьких читачів  та їхніх батьків до нашої бібліотеки,де кожен знаходить для себе потрібну інформацію. Ми завжди раді зустрічі з Вами і працюємо тільки для Вас!Ласкаво просимо!
 Бібліотека - книги храм.
І знань безмежне море і надія.
Палкий вогонь незгасних поривань,
Що наше серце й душу гріє.
Натхненну працю здавна віддають 
Бібліотекарі народу.
Сьгодні дяку й шану їм несуть 
Дорослі й діти в нагороду.