пʼятницю, червня 08, 2012

Євро 2012

У футбол ми будем грати,
Будем всіх перемагати!!!
Всім суперникам тривога
Мета у нас - це перемога!
З давніх-давен фізичні вправи використовувались для розвитку рухових якостей людини, тренування сили, швидкості та витривалості. Фізична культура здобула визнання,як незамінний засіб розвитку можливостей організму людей різного віку, профілактики й лікування захворювань, досягнення довголіття.Фізичні вправи впливають не тільки на той чи інший орган, а й на весь організм у цілому, тому спорт є ефективним і незамінним засобом фізичного виховання.Сучасний спорт займає важливе місце як у фізичній, так і у духовній культурі суспільства,адже, рух – це здоров’я!
    Найсприятливіший вплив на здоров'я має біг, бо саме він позитивно  впливає на весь  організм людини. Найбільш популярним у багатомільйонної армії прихильників спорту є футбол. Люблять цю гру за видовищність, драматизм та непередбачуваність результатів.
Це  неповторне,  красиве  видовище  -
Удар  по  воротах  і  -  гоооол!!!
Нас  у  напрузі  триматиме  довго  ще
Їхня  Величність  -  Футбол!
 Футбол дозволяє без великих матеріальних затрат досягти високого ступеня фізичної підготовленості та розвивати швидкість, силу, витривалість, спритність і багато інших рухових якостей. Поетеса Юлія Друніна визнала, що «футбол - це дитинство століття, це рицарський чесний турнір».
  Зародження футболу – дослівно в перекладі з англійської – «ножної гри в м’яч» - починається в глибокій давнині. У тому вигляді, у якому він дійшов до нас, футбол з’явився в Англії. Але за свідченням давніх літописів та малюнків, гра, яка нагадує футбол, була відома в Японії, Китаї, Греції та Римі. З V ст. н.е. і в епоху Середньовіччя  гра стала забутою, але в епоху Відродження футбольні матчі відродились і стали  популярними, особливо у Франції та Італії.
   Рік зародження футболу в Києві – 1900. Деякі правила гри змінювалися і доповнювалися, але назва і всі терміни в ній збереглися. Головною особливістю гри – командна. 
    Команда київського «Динамо», яку створили 1927 року, у 2012 році відсвяткує 85-річчя від дня заснування. Школу майстерності в ній пройшли знамениті на весь світ особистості. «Динамо» у різні роки ставала багатократним чемпіоном СРСР, двічі вигравала Кубок Кубків (1975 та 1986 роках). У команді виховалося 37 заслужених майстрів спорту. Досягнення динамівців пов’язані з іменами відомих тренерів В.Маслова та В.Лобановського – справжніх інженерів футбольних душ. Двічі наших футболістів у 1975 році Олега Блохіна та у 1986 році Ігоря Бєланова визнавали кращими футболістами Європи з врученням заслуженої нагороди – «Золотого м’яча»  та «Золотої бутси».
   Славну історію має український футбол, але до нових висот треба прагнути. Як відомо, 8 червня розпочався 14-й чемпіонат Європи з футболу «Євро – 2012», фінальна частина якого відбудеться в Україні та Польщі. Українці та  гості міста зможуть незабаром відчути перші прояви святково-футбольної атмосфери.
 Важливу роль в інформаційному забезпеченні  населення  щодо футбольної теми відіграє й наша бібліотека. Тому, напередодні Євро 2012 бібліотекарі підготували виставку літератури «Назустріч Євро 2012», яка діятиме протягом всього футбольного чемпіонату.
   Справжні цінителі футболу прагнуть не тільки спостерігати гру на полі, а й якомога більше дізнатися про нього. Тож, запрошуємо усіх любителів та фанатів футболу  перегорнути декілька сторінок історії футболу як командної гри та як виду спорту. Також, усі охочі можуть швидко та зручно скористатися безкоштовним Інтернетом для пошуку нових цікавих фактів, фото та відео про футбол. Якщо ж раптом, Ви пропустили якийсь футбольний матч чи блискуче забитий гол, не засмучуйтесь, бо Ви завжди можете легко відшукати потрібне відео в Інтернеті та переглянути його.
Працюючи в даному напрямку бібліотека спільно з Любитівською ЗОШ вирішила ознайомити юних вболівальників з історією світового та вітчизняного футболу, провівши вікторину «Футбол - це молодість тисячоліть».
 

   
 Діти були поділені на 4 команди, кожна з яких набирала бали відповідаючи на поставлені запитання. Активно брали участь й інші учні присутні у залі. Вікторина пройшла цікаво та весело, а діти  отримали додаткові знання та позитивний заряд.Чудовим закінченням свята стала футбольна гра між дітлахами.



    Рік 2012  є особливим для України та Польщі, які приймають футболістів Європи на черговому чемпіонаті. Хай усі його талісмани та символи принесуть перемогу найкращому! Видовище обіцяє бути захоплюючим та цікавим! Тож, запрошуємо всіх любителів спорту в бібліотеку.

Літо. Євро – 2012
Літо.  Червень.  Сонце  сяє,
Вітер  тепло  подува,
Вже  позаду  вся  робота,
Відпочити  вже  пора  !

Свято  в  нашу  Україну
Завітало  на  поріг,
Свято  вічного  футболу,
Свято  для  людей  усіх.

Ось  вона  -  та  мить  щаслива,
Стартував  чемпіонат
І  на  вулицях  просторих
Всі  святкують  та  шумлять.

Їдуть  гості  із  Європи
В  наший  милий  рідний  край,
Всі  на  Євро  поспішають,
Україно,  зустрічай  !

Українці  і  поляки
Підготовились  як  слід,
За  комфорт  і  якість  Євро
Всім  низький-низький  уклін  !

Ех,  радій,  гуляй,  Європо,
В  нашій  дружній  стороні,
Вболівай  собі  як  хочеш,
Ми  ж  підтримаєм  своїх  !

Ще  завершуться  змагання
Світлим  грандіозним  днем,
Рік  дві  тисячі  дванадцять
Ми  у  серці  збережем  !

Ще  не  раз  згадають  гості
Історичний  цей  турнір,
Спогади  в  них  збережуться
І  на  пам'ять  -  сувенір.