четвер, серпня 24, 2017

про участь Любитівської громади у святкуванні Дня Незалежності України в селищі Голоби

     Чудового літнього дня, 23 серпня, в селище Голоби з’їхалися небайдужі люди Ковельщини та гості із сусідніх держав: Польщі та Білорусії, щоб взяти участь у святкуванні Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.
Спочатку урочистості відбувалися на новому стадіоні селища за участі високоповажних гостей та представників різних гілок влади. Незабаром тут молодь буде мати змогу брати участь у різних спортивних змаганнях та іграх, тим самим фізично розвиватись і загартовувати свій дух.
Пізніше на стадіоні відбувся районний фестиваль "Козацькі розваги", а також поєдинки чемпіонату України з жіночого футболу.
У центрі селища розмістився "Гостинний двір", де можна було побачити найрізноманітніші види прикладного мистецтва, почути рідну українську пісню чи веселі мелодії вправного музики, а також почастуватись різною смакотою щедрих господинь.  
«Гостинний двір» представили різні громади району, серед яких була й наша – Любитівська. До підготовки та створення обрядового намету були залучені працівники сільської ради, Будинку культури та бібліотекарі
Все було прикрашено українськими барвистими рушниками, стрічками та квітами, картинами різної техніки виконаннання, дитячими роботами дощечки з малюнками, виконані технікою з випалювання по дереву та інші вироби наших талановитих сільських умільців.
Як годиться, попереду нашої так званої «оселі» стояв тин, чепурненько прибраний соняхами, плетеними кошичками, глиняним посудом тощо. Поблизу ніби стрічали всіх перехожих два гарбузи у вигляді добрих господарів.

А ось накритий стіл, вражав різними апетитними стравами: варениками, пиріжками, запашними короваями, овочами, м’ясним, міцним самогоном. 
І всіх охочих пригощали наші дбайливі та щедрі господарі, приспівуючи та весело прикликаючи все нових і нових гостей.
Далі свято продовжилось у голобському Будинку мистецтв, де звучали запальні мелодії українських пісень, вручали нагороди найкращим, згадували героїв України, їх подвиги, лунали найкращі побажання від гостей та учасників свята.
Пропонуємо усім переглянути цікаве тематичне відео чи статтю газети "Вісті Ковельщини "Цвіли Голоби Україною" за даним посиланням: