суботу, листопада 21, 2015

Від Революції гідності – до пам'яті про Небесну сотню!

    Два роки минає від тоді, як наш волелюбний народ вже вкотре за роки незалежності України, розпочав нову боротьбу за права, свободу, честь та гідність.
Такими впевненими, рішучими та сміливими нас зробила спершу Помаранчева революція 2004 року, а згодом й революція Гідності. Це був надзвичайно важливий і не легкий час для українців, які всьому світові продемонстрували свою патріотичність, захист демократичний цінностей та національних інтересів. 
  Нагадаймо, що передумовою нових протестів населення проти тодішньої влади у 2013 році, стало не бажання українського уряду брати курс держави на євроінтеграцію. Та ніхто не сподівався, що на цей раз мирні демонстрації переростуть у криваві й жорстокі розправи над беззахисними людьми. Але навіть тоді, ці жахливі події нікого не злякали, а навпаки об’єднали всіх в єдину нескорену націю. Кожен з них повстав проти насилля та несправедливості, а багато хто віддав найцінніше – власне життя, заради віри в нове щасливе майбутнє України.
Тож, зараз найменше, що ми можемо зробити для цих героїчних і відчайдушних людей – це пам’ятати про них, їхню високу мету й їх подвиг.
Напередодні  Дня Гідності та Свободи в нашій бібліотеці була проведена година інформації «Революція гідності: як  це було…» для учнів молодшого та старшого шкільного віку. 
    Головна мета заходу – це розширення знань та формування шанобливого ставлення дітей до подій, які відбулися на Майдані Незалежності 2013-2014 рр., виховання почуття єдності та патріотизму, а також, вшанування пам'яті героїв "Небесної сотні".
Все розпочалося із хвилини мовчання за загиблими героями. Далі школярам розповіли про ще одну героїчну й водночас трагічну сторінку з історії нашої Батьківщини, найважливіші події та факти тих днів. Завершився захід переглядом  документального відео "Зима, що нас змінила", та тематичної виставки "Від революції Гідності - до памяті про Небесну сотню".
Сподіваємось, що все почуте й побачене добре закарбується в пам’яті нашого молодого покоління і тоді, вони неодмінно виростуть свідомими й гідними громадянами своєї країни.