пʼятницю, жовтня 20, 2017

Допомога і підтримка соціальних служб

      Волинський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом із ковельськими колегами здійснюють регулярні виїзди у навколишні села з метою допомогти сім’ям, дітям та молоді, які опинилися у складних життєвих обставинах, і потребують сторонньої допомоги. Вони надають групові та індивідуальні послуги, працюють в сім’ях, навчальних закладах, притулках для дітей, виховних та виправних колоніях, літніх оздоровчих таборах.
Основні принципи діяльності цих служб – це законність, дотримання і захист прав людини,  системність,  доступність, конфіденційність, відповідальність за дотримання етичних та правових норм під час надання допомоги. У таких центрах працюють необхідні спеціалісти: психологи, соціальні працівники, соціальні педагоги, юристи.
Як, повідомляється на офіційному сайті Волинського обласного центру СССДМ, такі візити вже здійснювались у Любитів та наближені села, а саме: Волошки, Битень, Дроздні, Гончий Брід, Колодяжне, Кухарі, Кашівка, Великий Порськ, Ситовичі. Під час своєї роботи, фахівці обстежили умови проживання деяких родин, стан утримання дітей, перевірили використання цільових коштів, надали індивідуальні консультації батькам. Також, було здійснено візит в прийомні сім’ї, що проживають на території Ковельського району.
На виконання рішення регіональної Координаційної ради з питань протидії торгівлі людьми діє місячник “Протидії дитячому жебрацтву, як одному з видів торгівлі людьми”
В рамках роботи з даного напрямку працівники Волинського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели роботу з мешканцями та гостями міста Луцьк та села Любитів
Зокрема, відвідуючи нашу місцевість, вони завітали до школи, спілкувались з учнями та вчителями. Далі, фахівці розмістились у центрі села, поблизу Любитівської сільської ради й спілкувались із місцевими жителями, привертаючи їх увагу до проблем дитячого жебракування та торгівлі людьми.