понеділок, лютого 14, 2011

Увага! Оголошується конкурс дитячого читання.

      Юні книгомани! Оголошується конкурс "Найкращий читач України – 2011", який проходитиме у кілька етапів і триватиме з 1 лютого по 2 травня 2011р.
     У даному конкурсі запрошуємо прийняти участь дітей віком 12-13 років (учні 6-7 класів).
     Перший етап (відбірковий) проходитиме в бібліотец-філії с. Любитів, який відбудеться 15 лютого о 15.00 год.
        Далі переможці І етапу матимуть змогу взяти участь в районному конкурсі, який відбудеться у Ковельській центральній районній бібліотеці для дітей.
       Відповідно, переможці районного конкурсу, візьмуть участь в обласному конкурсі під час заходів Всеукраїнського тижня дитячого читання.
Тож, поспішайте взяти участь, бажаємо успіху!

Завжди доречно до Дня Святого Валентина

    Любі читачі! Пропонуємо в цей чудовий романтичний день Святого Валентина прочитати книги та журнали на тему кохання. В різних періодичних виданнях нашої бібліотеки Ви зможете знайти цікаві сценарії до проведення цього свята, дізнатись про нові ідеї освідчень чи подарунків зроблені власноруч, почитати про невигадані історії кохання.
  У неймовірних історіях про великі й світлі почуття, кожен читач зможете заглибитись у світ вірних, щирих почуттів зі своїми улюбленими героями романів, в світ кохання, адже, воно вічне…
  Читайте! Це додасть Вам тільки позитивних емоцій! Вірте і Ваші мрії стануть дійсністю! Відкрийте своє серце і кохання неодмінно прийде й до Вас. Звертайтесь до мудрих книг, які навчать уникати помилок і підкажуть вірний вихід з будь-яких складних життєвих ситуацій.
    Бажаємо усім закоханим зберегти свої почуття, а тим, хто ще не встиг - закохатись! Кохайте і будьте коханими!

Ні! Я жива! Я буду вічно жити!


   "Ні! Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає..." ці слова стали гімном вечора-конкурсу "Грай, моя пісне!", що відбувся в приміщенні бібліотеки 4 лютого. Захід було присвячено 140-річниці від дня народження геніальної поетеси і письменниці Лесі Українки.
Спільними зусиллями працівників бібліотеки і Будинку культури був проведений конкурс на найкраще виконання творів Лесі Українки та про неї. Відповідно, були підготовлені тематичні виставки "Коханий мій краю..." та тематична полиця для дітей "Наша землячка Леся Українка".
Тематична виставка:
"Коханий мій краю..."
Тематична полиця для дітей:
"Наша землячка Леся Українка"
Ведучою цього конкурсу була Тарасюк С. П.директор Будинку культури. Перше слово було надано Мрочковскій В. П. зав. бібліотекою, яка розповіла про життєвий і творчий шлях видатної поетеси.
Наші юні конкурсанти.
Цей конкурс був проведений між молодшими школярами, виконання яких оцінювало незалежне журі, в склад якого увійшли вчителі школи: Шевчук В. І. та Мартинюк Н. І., а також науковий працівник музею-садиби Лесі Українки у с. Колодяжне Антонюк О. П. Вона подарувала учасникам конкурсу путівники по музею Лесі Українки, книжечки нашої землячки Горик Н., а також запросила дітей на екскурсію у музей-садибу, де вони зможуть краще ознайомитись із життям і творчістю поетеси.
Крім цього призерам були вручені й інші подарунки. Прийшли підтримати своїх маленьких учасників їхні батьки, які теж залучались до читання поезій Лесі Українки на прохання Тарасюк С. П.
Основним критерієм оцінювання було не лише виразне читання віршів, а й акторська майстерність. Також, чималу роль відіграли костюми учасників.
По закінченню свята було оголошено переможців конкурсу: Кущик Катерина, яка отримала гран-прі, а також Шайнюк Вадим та Шинкарук Інна, які розділили перше місце. Крім подарунків ці діти отримали право участі в районному конкурсі, а пізніше, як пощастить, й в обласному.
Кущик К., Шайнюк В., Шинкарук І.,
на обласному конкурсі у музей-садибі
Лесі Українки в с. Колодяжне
Тож, хочеться побажати юним учасникам успіху і численних перемог, бо ж так хочеться, щоб талановиті діти села повірили в себе і мали змогу розвивати свої здібності у майбутньому!
P.S. Кущик К. Р. в районному конкурсі посіла перше місце серед учасників молодшої вікової категорії, а в обласному була нагороджена Подякою управління культури і туризму облдержадміністрації. Шайнюк В. і Шинкарук І. в обласному конкурсі посіли почесне друге місце. Зусилля дітей не були марними, тож, вітаємо маленьких переможців!