середу, січня 23, 2019

Україно! Нам берегти тебе, Соборну і єдину, і нам твою історію творить!


22 січня 1919 року день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно залишитися в історії України величним національним святом  Днем Соборності.
     Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це не лише потреба для суспільства, а й моральний обов’язок берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом заради незалежності та соборності нашої Батьківщини. А ось хто не пам’ятає чи не знає своєї історії, той не матиме гідного майбутнього.
    Турбуючись про дітей та наше молоде покоління, в бібліотеці було проведено пізнавально-історичну годину «Моя єдина Україна».
Під час заходу діти дізналися про достовірні факти, що передували цій визначній події, почули про довгий шлях України та її прагнення до самостійності, визнання, звільнення від ярма окупантів.
Далі, завдяки наведеному прикладу життєвої ситуації, присутні зрозуміли наскільки важливо були дружніми та жити в єдності, а отже, освідомили важливість Дня Соборності для України і кожного з нас.
Також, патріотичному вихованню юнацтва посприяла тематична виставка перегляд "Майбутня доля мислилась соборно".
Як бачимо, цей день вкотре нагадує нам про нелегкий шлях до соборності, яку й сьогодні ворог випробовує на міцність. Тож, друзі, любіть свою країну, вчіть її історію, пам'ятайте, що в єдності наша сила і головне, як закликав Олесь Гончар:"Собори душ своїх бережіть, друзі...".