понеділок, лютого 22, 2016

Вона мала в серці те, що не вмирає і стала безсмертною дочкою українського народу.

   
    Кожен народ гордиться людьми, які його прославляють. Українська земля подарувала нам безліч поетів і письменників, які не тільки збагатили безсмертними творами національну літературу, але й уславили нашу країну в усьому світі. Одне з найвеличніших імен серед них – ім'я Лесі Українки. І ми, волиняни, особливо пишаємося тим, що наша поліська земля стала колискою геніальної дочки українського народу.
Невмирущі твори Лесі Українки звучать по-сучасному і зараз. А сама письменниця, приваблює нас своїм життєвим подвигом, своєю самовідданістю в боротьбі за щастя українського народу, за його краще майбутнє, за його свободу та незалежність. Її безсмертна і переможна зброя – це краса мистецького слова, яке завжди житиме у культурній пам’яті кожного українця і вражатиме серця читачів навіть через тисячоліття. 
На Ковельщині, рік 2016 проголошено роком Лесі Українки і 25 лютого ми відзначимо 145-річницю від дня її народження.
 Напередодні цієї величної дати, наша бібліотека провела літературний конкурс «Без надії сподіваюсь» на краще виконання поетичних творів славетної письменниці, серед читачів бібліотеки 1-4 кл.
А розпочалося дійство для усіх присутніх із розповіді бібліотекаря Вакулюк Т. З. про поетесу, а також, її життєвий та творчий шлях. 

Ну, а далі юні учасники, святково одягнувшись у вишиванки, як справжні українці, красиво і артистично декламували найвідоміші Лесині вірші. 

Оцінювало майстерність маленьких читців журі, а щоб конкурсанти не дуже хвилювались, їх прийшли підтримати батьки та друзі. Всі глядачі активно вболівали за «своїх» та бурхливо плескали в долоні.

 
По закінченню виступу останнього читця, журі підбивали підсумки конкурсу. Тим часом, всі глядачі мали змогу прийняти участь і продемонструвати свої знання у пізнавально-тематичній вікторині.
Згодом, журі винесло свій вердикт і оголосили переможців. Отже, перше місце дісталось – Мілянчук Олені («Тішся, дитино»), друге – Поліщук Оксані («Вже сонечко в морі сіда»), третє – Гученко Анастасії («Без надії сподіватись»), які були відзначені спеціальними почесними грамотами. 
    На решту учасників також чекали заохочувальні подарунки, серед яких був й солодкий, смачний тортик.
Тож, хочеться ще раз подякувати усім нашим юним талановитим діткам, а саме: Журанській Ангеліні, Хмарук Анни, Кушнір Юлії, Домаль Камілі, Приймачуку Іллі, Журнанській Вікторії та Гетьман Зоряні за активну участь у конкурсі. Бажаємо їм на майбутнє творчого натхнення, нових здобутків, успіхів та великих перемог.