понеділок, січня 29, 2018

100-річчя бою під Крутами – боротьба заради майбутнього

29 січня, виповнилося 100 років, як українські студенти-вояки у бою під Крутами ціною власного життя, зупинили переважаючого за чисельністю та озброєнням ворога – більшовицьку армію, яка наступала на українські землі.
Тоді, ці молоді хлопці сповільнили підступ більшовиків до Києва на кілька днів і це дало змогу УНР підписати мирний договір. Та це не єдине досягнення юнаків студентського куреня. Вони стали для нас символом хоробрості, відваги, віри в майбутнє своєї Батьківщини. І зрештою, вони пробудили націю, дали поштовх до нової боротьби за незалежність і заклали один із каменів у фундамент державності України.

Нині, вшановуючи 100-річчя подвигу Героїв Крут в нашій бібліотеці відбулася літературно-історична година «Крути: трагедія, подвиг, пам’ять»
Під час заходу, присутні відвідувачі мали нагоду переглянути тематичну викладку літератури «Крути - наша слава, наша історія» та документальні відеосюжети
    Доречним доповненням історичної години стала розповідь учениці 8 класу Чернюк Юлії, яка поділилася короткими відомостями про битву під Крутами та продекламувала кілька віршів про молодих героїв тих років.
Сподіваємось, що подібні заходи, які в нашій країні проводяться щорічно на державному рівні не були марними, а донесли до кожного її жителя чітке усвідомленням цих суворих уроків історії та помилок, щоб вони ніколи не повторились знову.