понеділок, квітня 08, 2019

Інформаційне сафарі для допитливих

На початку квітня веб-майстри та всі Інтернет-любителі всього світу святкують Міжнародний день Інтернету. В Україні цей день немає визначеної дати, але здебільшого його відзначають у день вшанування пам’яті святого Ісидора Севільського, якого Католицька церква визнала заступником Інтернету.
Ще з 2010 р. у відвідувачів нашої бібліотеки з’явилась чудова можливість мати вільний доступ до мережі Інтернет, в якій кожен для себе знаходить корисну інформацію, спілкується у соцмережах, опановує Інтернет-програми чи просто цікаво проводить своє дозвілля. За всі ці роки ми неодноразово проводили різні тематичні Інтернет-уроки для своїх численних користувачів.
Тож, цього року в нашій книгозбірні було проведено Інтернет-тренінг «Інформаційне сафарі для допитливих", який здебільшого був потрібним юним користувачам. Метою тренінгу було максимальне сприяння розвитку кожної дитини: їх пізнавальні й творчі здібності; допомогти розкрити інформаційний потенціал та навички спілкування у навчально-ігровій формі; вміння знаходити різні шляхи пошуку цікавої інформації.
Під час даного тренінгу бібліотекар давала відповіді на різні запитання дітей, пояснювала як і що правильно робити: безпечно скачувати фільми, музику, пересилати фото, розпізнавати різну інформацію без «фейків», як користуватися різновидами стандартних програм.
Гадаємо, всі уроки та поради бібліотекаря будуть корисними дітям під час їхньої роботи в Інтернеті. навчально-виховного процесу чи задоволення особистих інтересів.