неділю, березня 01, 2020

Увага, у нас нові книжкові надходження для всіх любителів поетичного слова!

Нещодавно, наша книгозбірня поповнилась новими книгами, які вміщують безліч різноманітних віршів, тематичних пісень, повідомлень про їх авторів-письменників, прозових творів, тощо.

    Антологія літератури письменників Волині: Під Лесиним небом / упор. О. Л. Ляснюк. – Луцьк: ПВД «Твердиня», 2019. – 400 с.
    До антології увійшли тексти поетів і прозаїків, що мешкають на Волині. Кожен із цих текстів – чи то поетичний, чи прозовий – наштовхує на глибокі роздуми, які починаються з простого прочитання.
   Читайте, освоюйте, сприймайте і розумійте – тексти авторів з Волині – до ваших душ і очей.

    Гуменюк Н. П. Аркан для ластівки: поезія / Надія Павлівна Гуменюк. – Луцьк: «Надстир’я», 2019. – 136с.
    Серце поета – чутливий камертон, який тонко реагує навіть на найменше відхилення у гармонії світу, спричинене чи то людським болем, чи перерваним польотом птаха, чи зойком стебла, чи німотою померлої річки. 
   Надія Гуменюк – поетеса, яка чує і ритми та аритмію часу, і порухи людських почуттів. У новій збірці відомої української письменниці – широка палітра тем. Та головною у творчості Надії Гуменюк була і залишається тема людської душі, у “вирощуванні” й збереженні якої, за її визначенням, – головний сенс існування земної цивілізації. Бо тільки така душа може вистояти проти навали новітніх орд і врятувати наш хоч і недосконалий, але прекрасний світ.

    Оринчак І. Душа потребує дива: вірші / Іван Іванович Оринчак. – Ковель: ПП Івановський В. М., 2019. – 164 с.
    Бог щедро наділив Івана Оринчака даром Слова, яким він мудро і цікаво володіє. Людська гідність і побожність – це ті якості, які плекає о. Іван у своїх творах.
   Іван Оринчак – автор багатьох поетичних збірок, які хочеться читати і перечитувати. Крім цього, священик – наш однодумець, правдивий і щирий волонтер бібліотечної галузі, поезія якого дарує радість духовного спілкування і мудрості.
    В новій збірці «Душа потребує дива» безліч різноманітних історій з життя автора, які він вдало описує в своїх віршах. Його поетичні твори люблять читачі за їх правдивість, актуальність, влучність,доброту, а ще вони вчать людей вірити в дива, любити Бога, бути сіячами правди й творити добро. Вірші Івана Оринчака вподобають, зачеплять струни душі та серця читачів з найвибагливішими смаками.

     Пісні волі. Козацькі та повстанські пісні та вірші. Репринтне видання: Упорядник В.О. Данилюк. – Луцьк: Надстир’я, 2019. – 408 с.
    Унікальний збірник віршованих та пісенних творів періоду визвольних змагань українського народу за Українську Самостійну Соборну Державу від княжих та козацьких часів до періоду Української Народної Республіки та Другої світової війни й повоєнних років.
    Створена в умовах збройної боротьби української Повстанської армії, текст написання закінчено в умовах підпілля 6 березня 1949 р. Авторство та обставини вилучення – невідомі.

     Світязь: альманах / редкол.: Н. П. Гуменюк та ін. – Луцьк: С 24 ПВД «Твердиня», 2019. – 186 с.
    Альманах Волинської обласної організації Національної спілки письменників України.






     Хвас Ю. В. Вікна горища: поезія / Юлія Володимирівна Хвас; худ. О. М. Богута. – Луцьк: ПВД «Твердиня», 2019.  68 с.
    «Вікна горища»  нова поетична збірка волинянки Юлії Хвас, у якій зібрано вірші, збагачені настроєвістю та семантикою. Назва книжки символізує загадкову ауру багатозначності тих важливих речей, які мають здатність перетворювати будні у романтично-міфічну історію. Читач потрапить у внутрішній простір деталізованих фантазій, метафоричних мотивів, які є своєрідними острівцями світоглядного одкровення авторки серед бурхливих подій сучасності та довірливих розмов про потаємне…
    Для всіх, хто шанує поетичне слово.