четвер, серпня 20, 2015

День села у Любитові


Так вже співпало, що 19 серпня любитівцям пощастило відзначати подвійне свято: Спаса та День села приурочене Дню Незалежності України. 
Цьогоріч, масові гуляння розпочались після богослужіння у Свято Покровській церкві

Впродовж дня, на центральній площі села поблизу Будинку культури виросло дитяче містечко, де із задоволенням гуляли батьки та бавилась їх малеча. Граючись діти спускались із надувних гірок, розважались, стрибали, катались на казковому потязі та машинках. 

Звичайно, не обійшлося й без торгівлі різноманітними смаколиками: цукерками, морозивом, солодкою вата та іншим. 
    В цей же час, на стадіоні жваво проходили спортивні змагання між молоддю та старшим поколінням. Після чого, на всіх жителів та гостей села чекала смачна винагорода й найголовніша страва дня – справжнісінький козацький куліш.
Також, у Будинку культури відбувся святковий концерт, на який прибули гості: голова районної ради Верчук Ігор Васильович, керівник апарату ковельської РДА Топольський Степан Степанович, куратор Любитівської ради, директор центру зайнятості Комісарук-Марчак Олена Петрівна.
Насамперед, усі присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв АТО та усіх борців за Незалежність нашої України хвилиною мовчання. На знак глибокої шани та вдячності їм до Обеліска Слави були віднесені квіти. 
Продовжили урочистість виступи-вітання сільського голови Павлова В.І , Топольського С.С. та Верчука І. В., який вручив подяки депутатам районної ради Рудик О. А. та Чуль В. Ф.
   Крім того, ведучі вечора згадали поіменно усіх односельчан-захисників, які у різні часи хоробро виконували свої військові обов’язки. Це звичайно, й учасники Другої Світової війни, й Герої АТО, й  воїни-афганці.
Та не лише трагічними подіями багата історія нашого села, вона така ж щедра на добрих та щирих людей, які так чи інакше своєю сумлінною працею зробили значний внесок у розвиток села та країни в цілому. 
Тож, слова вдячності прозвучали також на адресу ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, землякам-орденоносцям, нашим «мамам-героїням», працівникам соціального обслуговування, місцевого самоврядування та культури, поштового відділення та зв’язку, працівникам лісового господарства та залізничного транспорту тощо.
На їх честь та з нагоди свята для всіх учасників заходу лунали найщиріші побажання, поетичні та музичні дарунки у виконанні аматорів художньої самодіяльності
Після закінчення святкового вечора на усіх присутніх чекав розіграш лотереї, який додав веселого та радісного настрою усім, хто отримав гарні та корисні подарунки.
Увазі всіх присутніх було представлено виставку вишитих рушників та картин, виробів із бісеру та інших найрізноманітніших матеріалів, яка вражала й чудово доповнювала атмосферу свята.


Тож, дорогі українці, прийміть найщиріші вітання з головним державним святом – Днем Незалежності України! Від усієї душі бажаємо Вам миру, злагоди, успіхів та натхнення на добрі справи в ім’я нашої України, та її майбутніх поколінь. 
Нехай це свято духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у дім кожного щастя і добро, мир та любов. Щасливої вам долі у рідній країні і Божого благословення.