пʼятницю, березня 15, 2013

ІІ етап конкурсу "Найкращий читач України - 2013"

 14 березня в центральній районній бібліотеці для дітей пройшов ІІ етап конкурсу "Найкращий читач України - 2013". 
Розпочала святкове дійство за­відуюча Ковельською ЦРБ для дітей Шпирук В. Г., яка коротко нагадала про важливість конкурсу, його умови, правила та призначення. Також, Валентина Григорівна представила усім присутнім членів журі, а учасникам конкурсу побажала  успіху.  
   В читальному залі бібліотеки оплесками зустрічали 21 учас­ника конкурсу, яких по праву можна назвати найкращими читачами, адже вони вже є перемож­цями І етапу конкурсу, який відбувся в лютому у сільських бібліотеках. Перш за все учасники за­пов­нили анкети та представили власні читацькі щоденники для оцінювання журі.  


  Кожен із учнів підійшов до поставленого завдання творчо, демонструючи свої знання з дитячої літератури, навички самостійної роботи з книгою, оформленням та презентацією своїх читацьких щоденників, улюблених героїв, проявляючи таким чином свою ерудицію, креативність, артис­тизм, талант та ораторські здібності. Під час виступу дітям задавали питання стосовно  прочитаних улюблених книг та захоплення юних читачів.
  Серед такої кількості талановитих учасників, визначити переможців було завдання не з легких, але все ж члени журі обрали найкмітливіших та найерудованіших здійснивши аналіз читацьких щоденників та враховуючи кількість прочитаних книг, систематичне ведення щоденника та наявність у ньому творів сучасних українських письменників прочитані не за шкільною про грамою. 

  Допоки журі підводило підсумки змагання, серед конкурсантів було прове­дено вікторину, на питання якої, діти швидко знаходили потрібні правильні відповіді. 


 
Щоб розважити усіх дітей та гостей заходу, до бібліотеки було запрошено учасників драматичного гуртка "Дивослово" Палацу учнівської молоді під керівництвом Чарнюк Р.В., які деякий час веселили присутніх виставою  
"Дві жабки"

По завершенню дійства, журі оголосило результати i назвало переможця районного етапу кон­курсу «Найкращий читач України 2013», якою стала читачка Люблинецької селищної бібліотеки, учениця 6 класу Кисляк Дарина із книгою відомого волинського письменника Василя Слапчука «Риба під парасолем». 
  
   
    Всіх учасників конкурсу було відзначено грамотами та іншими заохочувальними подарунками. І хоча наша конкурсантка, Степанюк Ірина  не стала переможницею, зате була відзначена, як одна із кращих.
     Ми вітаємо і дякуємо усім тим, хто активно готувався та приймав участь у конкурсі. Бажаємо так само активно читати, брати участь у подібних конкурсах та масових заходах, адже це вірний шлях, щоб вдосконалити свої навички та збагатити знання. 
Тож нехай у майбутньому, здобутий досвід стане для кожного не лише стимулом до всебічного розвитку, а й запорукою успіху.