пʼятницю, січня 31, 2020

Подорож в сонячну країну дитинства Всеволода Нестайка

Ще триває зима й холодні морозні дні попереду, але вже хочеться трішки тепла і сонечка. Саме тому, наша бібліотека запросила своїх юних читайликів в «Сонячну країну Всеволода Нестайка» на цікаву гру-вікторину приурочену до 90-річчя від дня народження Всеволода Зіновійовича Нестайка – відомого письменника, класика сучасної української дитячої літератури. «Вікіпедія» пише про його творчість так: «Для його творів характерна людяність, доброта і світлий погляд на життя, а також надзвичайне почуття гумору, яке з дитинства впливає на ваше власне і потім не полишає вас усе життя». Відчуваючи все це, а ще авторську душевність, щирість і простоту, діти зробили його своїм улюбленцем й додали чималу популярність. 
Усі присутні діти активно відповідали на поставлені питання вікторини, згадували прочитані твори улюбленого автора в конкурсах: «З якого оповідання цей уривок?» та «З якої казки ці речі?».

Ну і звісно, наші юні відвідувачі мали змогу ознайомитися з новими книгами на презентованій тематичні виставці «Країни дитинства Всеволода Нестайка», після чого залюбки обрали захопливі історії для домашнього читання.

Гадаємо, цей день у бібліотеці дітям сподобався, адже було весело, цікаво, пізнавально і багато справжніх радісних емоції, яких не підробиш і які особливо цінні для нас.

Крути: і сум, і біль, і вічна слава...

Крути, 29 січня 1918 року – це гороїчна дата в історії українського державотворення. Символ мужності та відданості нашого юнацтва і водночас, національної трагедії та безпечності. 
   В той день, трохи більше ста років тому, відбувся бій між київськими студентами і більшовиками під Крутами, де полягло в нерівній боротьбі 300 студентів.
    І сьогодні, будуючи своє майбутнє, потрібно добре знати та вивчати історію, любити країну в якій живеш й намагатись зробити її кращою, не повторюючи гірких помилок минулого.
З нагоди 102-ої річниці вшанування Дня пам’яті героїв Крут в нашій бібліотеці до уваги відвідувачів була представлена виставка-спогад «Згадаємо юність, що згоріла в Крутах».
Мета даної виставки: за допомогою презентованих тематичних книг, статей, газетних публікацій та інших історичних джерел, що повідомляють про хід подій та їх наслідки, розвинути у читачів інтерес до історії України, викликати почуття гордості, патріотизму й національної гідності.
Також, бажаючі користувачі могли переглянути документи, відео спогади, зображення учасників і подій на сайті «Молодіжна кампанія "Пам'ятай про Крути!"» (http://kruty.org.ua).
Тож як бачимо, надзвичайно важливо всім нам, українцям, пам’ятати про той факел героїзму, запалений студентами під Крутами , щоб він вічно горів у серцях майбутніх поколінь.