пʼятницю, червня 28, 2019

День Конституції України


    У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави та спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, ухвалила Основний Закон України – Конституцію, яка стала реальною та дієвою основою розбудови незалежної демократичної країни.
Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності та демократії, гарант незалежності та соборності України. І незважаючи на зміни та доповнення, що вносились до головного закону нашої країни протягом цих років, дата відзначення й досі припадає на 28 червня. Цей день вважається вихідним, але напередодні українці проводять безліч патріотичних заходів.

Тож, у четвер, в переддень державного свята, ми підготували для користувачів бібліотеки тематичну виставку літератури «Конституція України із глибини віків до сьогодення» та кілька онлайн-тестів за темою «Як добре ти знаєш Конституцію України?» 


Проходження таких тестів-вікторин виявилось цікавою й пізнавальною справою, справжньою перевіркою своїх знань для більшості дітей, молоді, які відвідали цього дня нашу книгозбірню.
Пропонуємо всім друзям-користувачам взяти участь в цих тестуваннях  і перевірити, наскільки добре Ви знаєте найважливіший закон держави Конституцію України.
Знайти онлайн-тести кожен бажаючий зможе за посиланнями:
Щиро вітаємо всіх з Днем Конституції України! Бажаємо добра і злагоди, порозуміння та згуртованості, через які пролягає шлях до нового життя, до кращого прийдешнього. Хай прийде мир і взаєморозуміння, що сприятимуть подальшій розбудові нашої держави й кращому достатку в кожній родині. Нехай невичерпним буде джерело віри, надії й любові до України!
Я – українець! Є у мене право
На рідну мову та свою державу,
На гордий прапор золотисто-синій,
На щастя жити у такій країні.
Я – українець! Право знати маю
Про тих, кого героями вважаю,
Що людство рятували від руїни, —
Синів і дочок, гідних України.
Я – українець! Хочу право мати
Завжди усе, що думаю, казати,
На незалежну та міцну державу,
На все, що гарантовано по праву.
Я – українець! І моє це право
Любити землю горду й величаву,
Та дух свободи набирати в груди.
Я – українець! Був ним, є, і буду!