неділю, липня 01, 2012

Книжковий автограф – часточка історії.


 Книги - морська глибина!
     Хто в них пірне аж до дна,
     Той, хоч і труду мав досить,
     Дивнії перли виносить.
І. Франко 
     Книга – одне з найбільших  і найкорисніших винаходів, створених людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, всю свою мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. Істина про те, що книга – це джерело знань , ні в кого не викликає сумнівів. 
     Книги – наші постійні супутники. Недарма в народі існує  безліч висловів, приказок та прислів’їв про книгу, саме їй присвячували свої твори численні поети, письменники, видатні особистості. Як її тільки й не називали: і джерелом мудрості, і цілителькою душі, сонячним сяйвом і рікою, що живить Всесвіт.
 Часто гарну книгу ми перечитуємо декілька  разів і кожен раз знаходимо в ній щось нове, цікаве, вражаюче. вони завжди будуть актуальними. Вони – наші найперші порадники, друзі. Скільки книг треба прочитати, щоб бути освіченим, розумним, мудрим, щоб пізнати світ? Цього ніхто не знає. Читати потрібно все життя, бо як кажуть мудрі люди: «Вік живи, вік учись».    
Читають книги навчаючись, здобуваючи знання, читають і в час відпочинку. Літо - це саме той час, коли вдосталь можна насолодитись читанням не тільки за навчальною програмою, а просто - для душі. Адже, книги дарують нам не тільки цілющі зерна знань, а й спонукають до творчого пошуку, цікавих знахідок та нових відкриттів.
     Особливу цінність для бібліотеки становлять книги та брошури з подарунковими підписами чи автографами від самих авторів  чи просто  від вдячних користувачів бібліотеки.Такими книгами є книги С.Рудика, О.Чабан, Ольги Калашевої, а також чимало книг подарованих нашими постійними читачами.

     Наша бібліотека пишається такими подарунками і хоче поділитися зі своїми відвідувачами організувавши для них цікаву виставку «Автограф - часточка історії..».
     Виставка вабить відвідувачів не тільки змістовним збагаченням, а й розмаїттям  тем. Тут можна зачерпнути чимало цінної інформації з літератури, яка завжди  знайде свого читача. 
  А ще в бібліотеці діє відома акція «Подаруй бібліотеці книгу» до якої може долучитися кожен вдячний читач і цим самим збільшити нашу колекцію. Адже, серед різноманіття подарунків книга й нині залишається найкращим подарунком. 
     З такими подарунками до нас завітав Поліщук  Володимир Олексійовичзамісник голови Харківського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів.
    Подаровані  книги Поліщуком В.О. є  необхідними для забезпечення навчального процесу  учнів та студентів.

    Подарувати книгу з автографом – це не тільки гарна традиція, але й чудовий спосіб залишити приємну згадку про себе, подію чи історію подарунка, що назавжди залишиться таємницею даної книги.
    Отож, шануймо, бережімо, читаймо книги, бо у них мудрість, розум, знання людства, які створювалися впродовж тисячоліть. Ми вдячні всім, хто подарував бібліотеці книги.          
    Не залишайтеся байдужими – станьте учасниками акції та подаруйте книги  бібліотеці!     
Заздалегідь вдячні всім, хто підтримає нашу акцію.