суботу, вересня 29, 2018

про участь в святкуванні Дня села Воля-Любитівська


Нещодавно, 27 вересня 2018 року з ініціативи місцевих жителів, невеличкий куточок Ковельщини такий як Воля-Любитівська (що належить до Любитівської сільської ради) відсвяткував свій перший День села.
Урочистості розпочалися з відкриття пам’ятної дошки колишньому односельчанину Борисову Петровичу Клімчуку, який досяг значних висот і на посаді голови облдержадміністрації зробив чимало корисних та добрих справ не лише для рідного села, а й для Ковельського району та Волинського краю загалом.Чин освячення здійснив настоятель храму Петра Могили отець Віталій, а також, до меморіальної дошки на знак пошани були покладені квіти. Про Бориса Петровича цього дня було сказано багато хороших слів, а його рідні навіть поділились душевними спогадами.
Біля навчального закладу, де проходило дійство, зібралися селяни та гості, серед яких прибули: голова районної державної адміністрації, депутат обласної ради Віктор Козакголова Волинського обласного благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазуновперший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, помічник народного депутата України Степана Івахіва  Наталія Маленицька, дружина Бориса Клімчука Світлана Олексіївна та його сестра Ірина Петрівна, Колодяжненський сільський голова Віталій Кашик та Любитівський сільський голова Віктор Павлов.
У свої вітальних промовах виступаючі бажали селу та його жителям тільки найкраще: щастя, здоров’я, миру, достатку, єдності та процвітання.
Ну, а далі на всіх учасників свята чекала цікава концертна програма, створена спільними зусиллями аматорів сцени с. Скулин, с. Дроздні, с.Любитів, колективу районного Будинку Культури та місцевих жителів. Згодом, старання та зусилля цієї талановитої молоді, були нагороджені солодкими подарунками від Любитівського сілького голови Павлова В. І.
Протягом дня у присутніх був піднесений настрій: діти мали нагоду бавитись та стрибати на батутах чи брати участь в інших розвагах, а дорослі частувались смачним кулішем, запашним короваєм й іншими смаколиками приготовленими вправними господинями.
По закінченню свята Дня села відбувся розіграш лотереї, та ніхто не поспішав розходитись по домівках, бо ще лунала гарна музика і чувся веселий гомін людей.
    Примітка: якщо хтось бажає дізнатись історію даного села чи будь-яку іншу інформацію, прошу звертатись до нашої бібліотеки, адже, за наявності необхідних матеріалів,що Вас зацікавлять, ми залюбки надамо кожному!