понеділок, жовтня 02, 2017

Чаруюча краса осені поруч з нами

     Щедрість осінньої пори важко перебільшити. Адже, осінь нам дарує не лише прохолоду та рясні дощі, вона дивує різнобарв’ям та тихим шелистом опалого листя, радує пахощами сезонних квітів та достиглого врожаю. І саме в цей час, люди традиційно відзначають свято квітів та врожаю.
До проведення осіннього свята «Чаруюча краса осені поруч з нами» долучилися й юні читачі нашої бібліотеки. А розпочався захід із привітання і тематичного виступу бібліотекаря.
  Продовжила дійство ведуча Шевчук Анна, яка розповідала присутнім про чарівність осені, читаючи легенди та повір’я, прислів’я та приказки, прикмети та загадки. Їй активно допомагали й інші учасники свята, що тематично причепурилися, декламуючи веселі поезії про різноманітний світ квітів, корисність овочів та соковитих фруктів.
Цікавою була й тематична сценка про славнозвісного Гарбуза та всіх його родичів гарбузових, згаданих у популярних поетичних рядках «Ходить Гарбуз по городу». У веселій забаві взяли участь майже всі присутні відвідувачі книгозбірні.
Цього дня проходила й конкурсна програма серед всіх бажаючих дітей. Їх завданням було створити власні квітково-овочеві композиції із наявних продуктів, проявляючи свою бурхливу фантазію та уяву. І вийшло в юних митців досить гарно та креативно, що можна побачити на присутніх світлинах. 
Чудово доповнювала свято виставка тематичної літератури «Щедрість осені безмежна», до якої увійшли періодичні видання та книги не лише для малих читайликів, але й для дорослих.

Ну, а завершилось свято, поїданням несподіваної композиції від бібліотекаря, яка скадалась із солодкого печива у вигляді квітів, горішків та іншої смакоти.