пʼятницю, травня 15, 2020

Пізнавальна тест-вікторина «Відгадай країну Європи» приурочена до Дня Європи в Україні

16 травня українці відзначають День Європи в Україні. У третю суботу травня, ще з 2003 року Указом президента було започатковано це свято. У Європі цей день визначено 9 травня відповідно рішення, ухваленого в 1985 році на саміті Ради ЄС в Мілані.
Для України цей день є приводом, аби засвідчити своє прагнення існувати у мирі, розвивати свою силу нарівні з країнами об’єднаної Європи, стати повноцінним партнером у складі ЄС.
По всій країні влаштовують заходи – у бібліотекахшколах та на площахДо речі, Українська бібліотечна асоціація з вересня 2015 року реалізує проєкт "Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках". В рамках цієї ініціативи передбачається розширення та відкриття в містах і районах таких же пунктів для просвітницької роботи з населенням.
В нашій бібліотеці, як і в багатьох інших, вже існують такі пункти європейської інформації, які з кожним роком поповнюються новими матеріалами.
Цьогоріч, у зв'язку з продовженням карантину, всі заходи приурочені до Дня Європи проводитимуть в онлайн-форматі.
Тож, ми пропонуємо своїм користувачам пройти пізнавальний тест-вікторину «Відгадай країну Європи», проходження якого допоможе перевірити та покращити свої знання в даній тематиці.
Всім зацікавленим користувачам потрібно перейти за даним посиланням:
На фото зліва зображено лише скріншот декількох питань.
Долучайтесь, читайте, думайте, перевіряйте себе, адже, бути розумним та всебічно обізнаним завжди модно й актуально!