вівторок, жовтня 27, 2015

Подорож у країну Мультляндія

     Веселу й захоплюючу онлайн-подорож у країну Мультляндія підготувала наша бібліотека до Міжнародного дня анімації для своїх найменших відвідувачів.
Адже, історія говорить нам про те, що все розпочалося саме з мультиків... 
    Коли у далекому 1892 році, паризький художник Еміль Рейно запропонував людям відвідати свій «оптичний театр». Будучи спритним винахідником, він створив праксиноскоп, за допомогою якого виводив на екран картинки, які рухалися. Це й був перший мультфільм, який неабияк вразив всіх глядачів й став головним кроком до розвитку анімаційного кіно.
А вже згодом, в 2002 році, паризьке відділення «Міжнародної Асоціації анімаційного кіно», запропонувало заснувати нове щорічне свято – «Міжнародний день анімації», яке й досі відзначається 28 жовтня в більш ніж 40 країнах світу. Цього дня часто організовують прем’єрні покази різноманітних анімаційних фільмів.
Тож, насамперед діти ознайомилися із цікавими фактами та відео-презентацією, що стосувались даної теми. Це створення різних видів мультфільмів: пластилінових, пісочних, мальованих, лялькових, комп’ютерних та ін. 
   Далі, переглядаючи улюблені мультики, юні користувачі поринули в безмежно-фантастичний світ яскравих анімацій.
Також, малечі було запропоновано онлайн-гру «Відгадай мультяшного героя», з якою вони впорались за лічені хвилини. 
По закінченні заходу, діти переглянули книжково-тематичну виставку знаменитих персонажів українських та зарубіжних мультфільмів, що створені на основі сюжетів відомих казок чи оповідань.
 
Ми приєднуємося до привітань, які лунають в цей прекрасний день на адресу всіх аніматорів! 
Бажаємо творчого натхнення, 
нових цікавих ідей та вдячних глядачів!