четвер, квітня 09, 2015

Великодня радість землю обіймає

Ось і наближається одне із найбільших свят у році Великдень, у передчутті якого віруючі християни заздалегідь сумлінно готуються.
    До наших днів збереглися колоритні церковно-обрядові й народні звичаї святкування Пасхи, в яких християнські мотиви світлого Воскресіння Ісуса Христа тісно переплелися із язичницькими традиціями вшанування сонця та інших сил природи. Це свято стало символом перемоги Світла над Темінню, Дня над Ніччю, Весни над Зимою, свято, яке дарує Надію.
   Тож, напередодні найвеличнішого свята, для всіх користувачів бібліотеки, які шанують, дотримуються та цікавляться українською обрядовістю та символікою, була підготовлена виставка-колаж «Великодня радість землю обіймає»
Представлена література ознайомила читачів із народними обрядами та звичаями зустрічі Великодня в Україні та світі, розкрила таємниці українського писанкарства, символів на вишитих рушничках та в техніці бісероплетіння, порадила найрізноманітніші рецепти випікання паски та приготування інших традиційних страв до свята. 
Діти ж, надавали перевагу ілюстрованим книгам, на сторінках яких вони дізнались про веселі пасхальні ігри та забави, цікаві легенди та казки, святкові пісні та вірші.
    А тим відвідувачам, в яких виникали додаткові запитання по даній темі, допомогли Інтернет-ресурси.
Запрошуємо усіх, хто цікавиться та бажає переглянути зібрані матеріали до нашої бібліотеки і нехай пасхальна радість буде для всіх невичерпним джерелом духовних і тілесних сил, збагатить душі і серця твердою вірою у щасливу долю нашого народу!