вівторок, травня 10, 2016

Безсмертна велич Перемоги!

День Перемоги!  Це свято, яке стало символом радості і скорботи, пам’яті і безсмертя, єднання і дружби народів, які заради майбутнього власною кров’ю відстояли рідну землю.
     Тож, з нагоди відзначення 71-річниці Перемоги у Другій Світовій війні, громада села Любитів, його гості, школярі та інші, зібралися на центральній площі, щоб  віддати належну шану героям-фронтовикам, а також всім, хто боровся з нацизмом.


Традиційно, дійство розпочалося, коли всі присутні святковою колоною на чолі із бійцем АТО Прокоп’євим Віктором, в руках якого майорів блакитно-жовтий стяг, рушили до Обеліска слави та Братської могли, де були вшановані солдати, які не повернулися з пекла війни.

 
 На сільському цвинтарі із промовою також виступили: сільський голова Павлов В. І., голова ветеранської організації Грищук М.В. та завідуюча відділенням соціально-побутової адаптації територіального центру Ковельської РДА Вакулюк К. І. 
 
   Вони дякували ветеранам за подвиг, героїзм та жертовність, а також бажали всім присутнім міцного здоров’я, довголіття, благополуччя і миру. Закінчився мітинг Пам’яті панахидою, яку відправив отець Василій.

Наступна частина урочистостей продовжилась вже у сільському Будинку Культури, фойє якого чудово прикрашала тематично-ілюстрована виставкою літератури
Також, тут були представлені матеріали та відомості зібрані бібліотекарями, які вшановують пам’ять про славних героїв-патріотів:наших загиблих волинян із «Небесної сотні», воїнів АТО Ковельщини та Волині.
  
 
Тож, святково-концертна програма розпочалася  із привітання ведучих Грищука Миколи та Кущик Катерини.
Далі на честь винуватців свята прозвучали пісні воєнних років, а також сучасні пісні про війну та Україну у виконанні молодих аматорів сцени: Рудик Анни з піснями «Мальви» та «Марія», Гетьман Зоряни  «Нехай квітує Україна», Шинкарук Анни «Перемога»; дитячих дуетів: Домаль Каміли та Вовчик Анни «Прошу в неба», Мілянчук Олени та Матвіюк Ельвіри «Маки червоні», Чуля Олега та Домаль Каміли «А пам’ять жива»; чоловічої вокально-інструментальної групи «Марш Січових Стрільців», «Чужа війна», «Лєнта», «Лісові генерали», художнім керівником якої є Поліщук Сергій Юхимович.
   Згодом, хвилиною мовчання було вшановано пам’ять полеглих у бою солдатів. Не могли не згадати й про українських бійців, які й зараз змушені відстоювати незалежність нашої країни, її суверенітет та територіальну цілісність в зоні АТОНа їх честь прозвучали музичні композиції вустами дітей: Лазарчук Мар’яни «Я не хочу гратись у війну», Вовчик Анни, «Квітуча Україна»,  Лазарчук Вікторії «Україно-краю», В’юн Наталії вірш про АТО, дитячої вокальної групи «Ми за мир». 

Присутні учасники АТО розчулились і слухали їх стояче піднявши український прапор.

Мужність і героїзм, самовіддана служба, вірність військовій присязі – це все те, чим наділені бійці України. Їх подвиг, стійкість, любов до рідної землі завжди будуть високим моральним орієнтиром для майбутніх поколінь.  І все це не викликає жодних сумнівів у тому, що український народ гідно вистоїть і неодмінно переможе!
А для всіх матерів, які невтомно моляться і чекають своїх синів з війни та напедодні Дня матері прозвучали наступні пісні: «Мамина сорочка» (Зарембюк Катерина та Журанська Вікторія) та «Ніби вчора рідна мамо» (Репетуха Анна).
Кожна пісня, поетичні слова з віршів, що звучали під час заходу пробуджували у присутніх почуття патріотизму, гордості за свій народ, країну і водночас  викликали сум, біль спогадів пережитого, а сльози на очах лише підтверджували, що ті події будуть вічно жити в пам’яті українців.