суботу, травня 09, 2020

Дорогами війни, дорогами пам’яті...


8-9 травня 2020 р. Україна і багато інших країн світу відзначають День пам’яті та примирення й 75 річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Адже, в ці знаменні дати відбулися події, які продемонстрували мужність та героїзм відважних солдатів-воінів, що захистили свої землі від ворога і здобули довгоочікувану перемогу. Але на жаль, ця перемога не може подарувати цілковитої радості, бо кривава і жорстока війна забрала мільйони життів: розстріляних і спалених окупантами, закатованих в концтаборах, відомих і безіменних, зниклих безвісти людей.
Проходять десятиліття, змінюються покоління, але ми – нащадки славетних воїнів, маємо вічно пам`ятати їх подвиг й бути гідним прикладом для майбутніх поколінь.
Цьогоріч, утримуючись від проведення масових заходів в зв’язку із карантином, відбулося покладання вінків до меморіальних і пам’ятних місць с. Любитів, с. Воля-Любитівська, с. Ворона, с. Рокитниця.
Такожподвиг загиблих у воєнні роки всі присутні вшанували хвилиною мовчання.
В нашій бібліотеці в ці пам'ятні дні вшанували пам'ять полеглих героїв Другої Світової війни тематичною виставкою літератури «Підведіться сучасники, подвиг дідів достойний поваги».   
Вічна пам’ять усім загиблим за свободу і незалежність України!