неділю, травня 13, 2012

...Якщо говорити між нами, то все починається з мами.

               
    У травні, коли прокинеться від сну природа, коли задзвенить у блакиті пташиний спів, коли травою і квітами замаїться земля, теплий весняний вітер принесе до нас Свято Матері. В Україні День матері набуло значної  популярності лише в  роки незалежності і щорічно відмічають його на другий тиждень травня. Це свято повернулося до нас із забуття, щоб відновити давню традицію вшанування Матір-Богородицю, Матір-Жінку, Матір- Україну, як триєдиного символу всеохоплюючої любові, віри й надії.
    На початку 19 століття травень називали місяцем Матері Божої. В цей день дорослі та діти несли  до каплиць і церков квіти,співали пісень, славили ту земну жінку,котра народила Сина Божого. Удома діти готували для мами подарунки,намагалися бути прикладом чемності та слухняності.
    Будь-яка мама – це насамперед чарівна жінка і хороша людина, справжній друг і порадник своїй дитині. Вона весь час піклується про неї, турбується, дарує їй любов і ніжність. Більше того, це людина, яка ніколи не зрадить…А найголовніше, мама вміє слухати серцем. Їй присвячено стільки віршів та пісень,про неї написано стільки творів талановитими поетами і письменниками світу.


  Мама! Немає милішого слова –
 Ти ж бо життя, і творіння,й основа,
 Пензель, перо надихались Тобою,
 Вічна Ти в пісні – з болем, любов’ю.



  Тож, до цього святкового дня наша бібліотека підготувала тематичну книжкову викладку «Люблю тебе, рідненька» з якою познайомилися наші маленькі користувачі,а також здійснили віртуальну подорож, щоб дізнатись як і коли святкують День матері в інших країнах світу.

    У  цей день ми маємо можливість привітати своїх матерів зі святом та висловити їм щиру любов і повагу. Бережіть своїх матерів та не забувайте радувати свою неньку добрим словом, букетом квітів чи просто своєю увагою.
    Всім  матерям бажаємо найбільшого щастя – бачити щасливими і здоровими своїх дітей, адже,  у світі немає нічого сильнішого від материнської любові і нічого ніжнішого за материнську турботу до своєї дитини. Від усієї душі бажаємо Вам, материнського щастя, любові і добра!

Матусю,
Хай буде удача у всьому,
Добробут хай буде у домі,
Багатство і радість, й наснага,
І шана людська і повага!
.