четвер, червня 02, 2016

У світі щасливого дитинства...

    Щороку в перший день літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей. Рішення про його проведення прийняла Міжнародна демократична федерація ще у листопаді 1949 року. Підтримала цю ідею Організація Об'єднаних Націй і проголосила захист прав, життя та здоров'я дітей одним із пріоритетів своєї діяльності.
Це прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже, саме в дітях дорослі прагнуть бачити здійснення своїх мрій і сподівань. А тому потрібно кожного дня зігрівати теплом і любов'ю дитячі серця та берегти їх найкращий безтурботний період життя – дитинство.
Тож, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей наша бібліотека вирішила створити для своїх маленьких відвідувачів невеличке свято. А розпочалося все з інформаційного екскурсу «В країні прав дитини», в якому бібліотекар в цікавій і доступній формі розповіла юним слухачам про їх права та правильне використання.  
Далі, щоб перевірити засвоєння почутого матеріалу була проведена правова вікторина, в якій на прикладі відомих казок чи пригодницьких історій описувались негативні ситуації у які потрапляли головні герої. Діти уважно слухали і визначали, яке право було порушено в тій чи іншій ситуації.
Наступна частина заходу проходила в ігровій конкурсній програмі під назвою «Найрозумніший». Всі діти активно приймали участь у пошуці правильних рішень на поставлені їм завдання та відповідей на запитання. Головною метою цієї гри було покращити інтелектуальні та розумові здібності її учасників.
Сподіваємось нам вдалося втілити задумане, адже, гарний та веселий настрій у дітей було не приховати і це найголовніше для нас.