неділю, липня 26, 2015

У світі дитячих загадок...

    Всі пам'ятають, як в дитинстві ми любили загадували один одному загадки? Це було як змагання по ерудиції і в той же час, як цікава гра.
    Виявляється, загадки допомагають розвивати у дітей уяву, кмітливість, пам'ять, спостережливість, образне і логічне мислення, вміння виділяти суттєві ознаки і порівнювати, тренують швидкість і гнучкість розуму, здатність знаходити оригінальні рішення, виховують поетичні відчуття. 
Саме тому, для юних любителів загадок, ребусів та кросвордів у нашій бібліотеці була проведена весела гра-подорож під назвою "Книжкові загадки - дитячі відгадки".
За допомогою гри діти знайомились із навколишнім світом: явищами природи та різноманітними предметами, світом тварин та рослин,  вивчали таємниці безкрайнього неба та космосу.  
    А ще, їм просто було особливо цікаво читати загадки, мислити та шукати правильні відповіді на швидкість, приносячи таким чином додаткові бали для своєї команди.  
Малечі настільки сподобалось такі книжкові розваги, що вони залюбки взяли й інші книги для домашнього читання із підготовленої виставки «Веселе літо – сонячні канікули».
Тож, судячи із веселої та гамірної атмосфери,що панувала протягом всього заходу на майданчику, можна сказати, що діти не лише весело, а з користю провели свій вільний час.