вівторок, січня 07, 2014

Різдвяний вернісаж

Різдвяне свято особливе:
Христос родився на землі!
Хай буде свято це щасливим,
Хай сяє зірочка в імлі!
Кожна країна має свої унікальні традиції відзначення найвеличнішого християнського свята Різдва Христового. В ньому відображений національний колорит, дух народу, його звичаї: колядки, традиційні страви, святкова атрибутика. Свято збирає разом родини, надихає кожного на добрі слова та справи.
А в нашій пісенно любивій Україні жодне свято не обходиться без величавого милозвучного співу. У Святвечір люди прославляючи народження Ісуса Христа виконують різдвяні пісні – колядки.
Відтворити данину традицій свята, поринути в його релігійну містерію, пробудити радість, надію й оптимізм зважились юні учні Любитівської ЗОШ під керівництвом отця Василія. Приємною несподіванкою став візит цих діток, які обходили усі сільські домівки, й не оминули порогу нашої бібліотеки. Їх спів просто зачарував усіх присутніх навколо, а щирі побажання пробудили у серці кожного світлу віру й сподівання в те, що все сказане неодмінно здійсниться.
 
Мороз малює сріблом на вікні казкові квіти.
Крокує Новий рік і наближається Різдво!
Нехай в оселі кожній теплом сердець зігрітій,
Панують щастя, радість і добро!
Сьогодні сучасна бібліотека це не лише книжковий дім, а й центр пізнавальної, інтелектуальної, дозвіллєвої діяльності юних книголюбів, а також є місцем їхнього психологічного розвантаження та формування творчої особистості.
    Всі ми добре розуміємо, що дітям дуже до вподоби активні форми роботи, коли вони самі можуть бути активними учасниками дійства. 
    Творчий розвиток особистості якраз і передбачає її активність в оволодінні та розвитку навичок, які найбільш їй притаманні. Тож, на наше прохання намалювати щось на різдвяно- новорічну тематику, діти з радістю погодились.
 «Зима іде – свята веде» це народне прислів’я цілком окреслило тему нашої виставки «Різдвяний вернісаж», яка прикрасила читальну залу бібліотеки.
 
    Основною метою організації такої виставки стало бажання сприяти духовному розвитку дітей, виявити та підтримати талановитих та обдарованих.  
  Тож, як бачимо задумане нам вдалось здійснити. Адже, малюнки не просто яскраві та гарні, в них відчувається часточка душі кожного маленького художника. 
   В кожній такій роботі – цілий світ, створений уявою дитини: передсвятковий настрій, очікування дива, подарунків.
 А ще тут зображені головні українські традиції зимових свят, в яких можна прочитати власну історію та все те, чим приваблює дітей ця казково-сніжна пора року: щасливий, замріяний погляд дітей з ялинкою; вертепи та колядування; веселий сніговик та щедрий дід Мороз з величезним мішком подарунків; зимові ігри та розваги; улюблені новорічні персонажі та казкові герої.  
   Ну, а яке ж свято без головної зеленої красуні -ялинки, до якої ми радісновигукуємо: «Засвітись!». Така святкова ялинка, прикрашена яскравими гірляндами також присутня на святковій виставці.
Такий живопис з допомогою олівців, гуаші та акварелі неабияк привертає увагу всіх відвідувачів бібліотеки, зачаровує своєю колористикою, додає святковий настрій, а також, знайомить з різними стилями й техніками образотворчого мистецтва.  
 Ми впевнені, що діти отримали насолоду й задоволення від такого творчого завдання, бо кожен зміг зробити свій особистий внесок й долучитися до організації святкової атмосфери.
Попереду ще тривалі зимові канікули, а це означає, що бібліотека чекає всіх, хто хоче полишити свої буденні справи та змістовно провести свій вільний час, відкрити для себе щось нове й корисне.
Хай ангел торкнеться Вас ніжно крилом,
зігріє Вам серце Різдвяним теплом.
Хай радість,кохання наповнять ваш дім,
Оселяться щастя та спокій у нім!
Христос ся рождає! Славімо його!