пʼятницю, лютого 09, 2018

І знову ювілейна дата – 80-річчя.

І знову, ювілейна дата, постукала у двері ще однієї мешканки Любитова – Рудик Марії Степанівни8 лютого їй виповнилося 80 років.
У цей святковий день, дорогу іменинницю також прийшли привітати найрідніші, сусіди, друзі і навіть усі ті, що не в змозі бути поруч, передавали вітання по телефону. 
Адже, ця жінка безумовно заслуговує поваги не лише від дітей, онуків та правнуків, а й від усіх односельчан. Бо саме Марія Степанівна, протягом довгих років свого життя була завідуючою Любитівської бібліотеки
А як відомо, бібліотечно-просвітницька діяльність нелегка справа, яка вимагає клопіткої сумлінної праці. І саме такою відповідальною трудівницею, й була наша ювілярка, що прищепила багатьом дорослим і дітям любов до невичерпного джерела духовності та знань – книги, була збирачем культурної спадщини, провідником у світ нового і непізнанного. За це її й досі пам'ятають і шанують колеги, які також завітали висловити свою вдячність за науку та неоціненний досвід, що кожного щось навчив, за добре та любляче серце, чистоту та відкритість душі.
Свою щиру любов та повагу до ювілярки висловив й колектив Ковельської ЦБС на чолі із директором Галиною Божик, що також передали найкращі побажання і пам'ятні дарунки.
І можливо, як у кожного з нас, на життєвій ниві бувають різні негаразди, та це зовсім не вплинуло на Марію Рудик. Вона по сей день, залишається привітною і життєрадісною, доброю та ввічливою, завжди готова до спілкування з оточуючими, може терпляче вислухати та допомогти порадою.
Тож, вітаємо Марію Степанівну із 80-річчям і щиросердечно бажаємо, щоб доля Вас ще довгі роки збагачувала життєвою енергією, радісними митями сьогодення. Нехай Вас завжди підтримує і розуміє уся рідня, а біди та хвороби оминають. Хай у Вашій домівці завжди панує мир і злагода!


Читайте також повідомлення у газеті "Вісті Ковельщини", №8, 2018 р. http://vk.volyn.ua/news_30_9835_Gidnishaniipovagi.html

Коли позаду промайнуло 100 років життя...

Як швидко плине час: рік за роком, місяць за місяцем, день за днем. Так само швидко й непомітно, наче спритним птахом, пролітають роки людського життя, залишаючи за собою лише спогади. 
Життя, як мить, і ціла вічність, яке з роками, як добре вино, стає тільки кращим, адже насичується новими враженнями, досвідом, мудрістю.
7 лютого, свій поважний 100-річний ювілей відсвяткувала найстарша жителька с. Любитів Копелець Марфа Миколаївна. Цю надзвичайно милу жінку, дбайливу матусю, люблячу бабусю і вже навіть прабабусю, доля вела не легкими стежками. І коли позаду промайнуло 100 років життя, важко описати його кількома словами, бо воно – як цікава книжка, в якій хочеться ще довго гортати сторінки, читати й перечитувати. 
Народилася Марфа Миколаївна в багатодітній родині, яка тоді проживала на Полтавщині. Оскільки, ще в юному віці Марфа працювала в наймах у людей, тому мала нагоду здобути лише початкову освіту. Пізніше, працювала в місцевому колгоспі й на цукровому заводі. Була одружена із односельчанином Петром Григоровичем, з яким народила п’ятьох дітей.
Також, цій жінці довелося побачити і лихоліття війни, і перемогу, і бути свідком голодомору, пережити всі випробування, пройти через сумні і радісні хвилини життя, які її не зламали, а лише зробили сильнішою.
А ось на Волинь, Копелець Марфа переїхала завдяки турботі дочки – Мрочковської Валентини Петрівни, яку доля ще в молодому віці привела у мальовниче село Любитів. Тут наша ювілярка й живе по сьогодні у колі дружньої великої родини.
Тож, у цей ювілейний день, дорогу Марфу Миколаївну з’їхались привітати не лише близькі знайомі, рідні та друзі, але й представники місцевої та районної влади, а саме: Любитівський сільський голова Віктор Павлов, перший заступник голови РДА Роман Кульцман та начальник управління соціального захисту населення РДА Олена Давидович.
 Гості щиро вітали ювілярку, дарували їй квіти, подарунки, бажали міцного здоров’я. У відповідь, зворушена Марфа Миколаївна, сердечно дякувала за такий приємний візит, душевне спілкування і бажала усіх благ присутнім.
У свій поважний вік, Марфа Миколаївна ще й досі переживає за справи кожного із членів своєї родини, дає мудрі поради та настанови, а сім’я не втомлюється піклуватись про неї.
Приєднуючись до численних побажань, ще раз зичимо нашій шановній ювілярці міцного здоров’я, Божого благословення та довголіття!!!
Читайте також повідомлення у газеті "Вісті Ковельщини", №8, 2018 р. http://vk.volyn.ua/news_30_9835_Gidnishaniipovagi.html