середу, січня 21, 2015

Обійми мене!

 
Прийми сьогодні ти мої обійми,
По-дружньому і щиро, від душі,
Тобі бажаю радості і щастя,
В гарне свято, день радісний такий!!!

     Обійми супроводжують нас протягом усього життя. Ми обіймаємо друзів і рідних при зустрічі, обіймаємо один одного, щоб висловити свою радість і подяку. Вітаючи зі святом, ми даруємо нашим близьким обійми, як знак теплого ставлення до них. У хвилини, коли людині погано, ми підтримуємо її, притискаючи до себе, і тим самим даємо зрозуміти, що вона не одинока й не байдужа нам. І навіть освідчення в коханні часто супроводжується щирими обіймами.
21 січня любителі незвичайних свят, можуть скористатися  чудовою нагодою обійняти когось та проявити свої почуття чи симпатію, адже, саме цього дня відзначається День обіймів.
Вважають, що це свято виникло в 70-х роках ХХ ст. в студентському середовищі західноєвропейської молоді, а точніше в США 1986 року. Спочатку, це свято вважалося національним, але дуже швидко ідею Сполучених Штатів Америки підхопили у всьому світі. З’явився навіть поділ для деяких країн цих святкувань на національний та міжнародний дні: National Hugging Day (21 січня) і International Hug Day (4 грудня). Іноді цей день називають World Hug Day. Але, яким би не була назва цього свята, або дата – це відмінний привід подарувати зігріваючі душевним теплом обійми будь-якій людині в цьому світі, будь вона абсолютно незнайома вам, або ж є найріднішою людиною.
Користь обіймів довели навіть вчені, з’ясувавши, що такі дії дарують нам позитивні емоції, почуття безпеки та підтримки, допомагають нам встановлювати контакти з людьми. А ще дослідники стверджують, що під час обіймів організм виробляє гормон радості – ендорфін, і цей природний наркотик, здатен знижувати біль і викликати ейфорію.
Та слід пам’ятати й про те, що простягаючи руки для міцних та ніжних обіймів, не забувайте, що така тілесна близькість може бути приємна не всім і не завжди. Адже, це свято досить молоде й далеко не всі знають про Міжнародний день обіймів, тому перед тим, як захотіти обійняти незнайому людину, варто попередити її, або ж, приєднатися до відповідної акції «Free Hugs», що в перекладі означає «безкоштовні обійми».
Напередодні 21 січня, наша бібліотека вирішила ознайомити своїх відвідувачів із традиціями святкування Дня обіймів. Спочатку бібліотекарі розповіли про цікаві факти виникнення цього свята, після чого запропонували переглянути веселі тематичні відео із подібними заходами та акціями "Обійми мене", "Дарую обійми", які проводяться у всьому світі. 
   Здійснюючи таку віртуальну подорож, юні користувачі, з’ясували, що до свята можна підібрати милі листівки, як звичайні друковані, так і електронні для онлайн-привітань. А за допомогою різних символів та пристосунків, можливо навіть дарувати свої обійми у віртуальній формі. 
   Ця незвична подорож, стала для дітей не тільки захоплюючою, але й пізнавально-виховною, про що свідчив їх веселий гомін, щирі усмішки, зацікавлені погляди.
Обнімайте всіх на світі,
День обіймів наступив,
Щоби день такий прекрасний,
До нас частіше приходив!
   По закінченню заходу, наші мандрівники окрім традиційних обіймів, охоче прийняли участь й у літературних, під назвою "Книги читацьких симпатій". Діти обрали найбільш популярні і улюблені для себе книги.
Тож, нехай від сьогодні і завжди, ніхто не забуває й не соромиться частіше обіймати своїх рідних, близьких, коханих, даруючи їм свою турботу, увагу, ласку і тепло! Даруйте один одному обійми та залишайтеся щасливими!