вівторок, січня 06, 2015

Калейдоскоп зимових свят

     Ось і настав  Новий рік, повний мрій і сподівань. А разом з ним, найщедріший на зимові свята місяць січень. В народі кажуть: «Січень крокує – свята нам дарує». І це справді так, адже попереду нас чекає: Святий Вечір (6 січня), Різдво Христове (7 січня), Собор Пресвятої Богородиці (8 січня), Меланки (13 січня), Василя (14 січня), Водохреща (19 січня), Собор Івана Хрестителя (20 січня), Святої Тетяни (25 січня).
    Тож, в цей святковий час, коли у дітей та їх батьків вдосталь вільного часу, наша бібліотека пропонує цікаве та корисне дозвілля із книгою. Завітавши до нас, кожен читач зможе обрати собі книгу для душі.
    Для дорослої категорії наших читачів, стануть у пригоді книги із порадами щодо приготування традиційних страв для святкового столу, прикрашання оселі, виготовлення оберегів чи дотримання віковічних обрядів та звичаїв наших предків. І хоча кожна людина надає перевагу особистим смакам та звичка, все ж можна розширити світогляд, переглянувши нові тенденції у святкуванні, поповнити скарбничку ідей і знайти щось нове.
Для наймолодших читачів ми підготували книжково-ілюстровану виставку «Зимові свята – радіє небо і земля», де зібрані найактуальніші та найновіші друковані видання новорічно-різдвяної тематики.
Ці книги – справжній скарб для тих, хто хоче провести свята весело і цікаво. Колядки, щедрівки, посівалки, ворожіння, святкові віршики, казки, фантастичні історії українських та зарубіжних письменників про зимові свята допоможуть перетворити зимові канікули кожної дитини, на незабутній відпочинок. Тож, поспішайте якнайшвидше розпочати свою казково-читацьку подорож світом фантазій та уяви. 
А ще не забудьте, ознайомитись із цікавими та захоплюючими книгами-новинками нашої виставки: 
Книга, яку треба прочитати до дня Святого Миколая. – К.:  Видавництво "Майстер клас", 2014. – 48 с.: іл. – (Серія "Найкраще - дітям").
   Як зробити так, щоб дитина відчула наближення свята, сповнилася очікуванням подарунка, святковим настроєм? Як пояснити малюкові, хто такий Святий Миколай і чому він приносить подарунки? Саме для цього була написана ця книга. Читайте її разом з дитиною - і дива не оминуть ваш дім у день Святого Миколая. 

Роньшин В. М. З Новим роком, Діду Морозе!: казкова фантастика в пятьох новорічних подарунках / Валерій Роньшин. – К.: Видавництво «Майстер клас», 2013. – 56 с.: іл. – (Серія «книга Нового року»).  
   Якщо ми нічого не плутаємо, то ця історія почалася кілька мільярдів років тому в перпендикулярному космосі паралельного світу... Ну, згодом ви  й самі розберетеся , що до чого. Та ми впевнені: це чистісінька правда, позаяк все відбувалося з Дідом морозом. Не вірите? А дарма! Бо той,  хто не вірить у Діда Мороза. на Новий рік залишиться без подарунка.

Гузєєва Н. А. Божевільний Новий рік / Наталя Гузєєва. – К.: Видавництво «Майстер-клас», 2012. – 32 с.: іл. – (Серія «Книга Нового року»).  
   Головна героїня цієї історії – звичайнісінька дівчинка Оленка - вирішила врятувати зустріч Нового року, яка через байдужість дорослих могла перетворитися на нудний вечір. Разам зі своєю подружкою Оленка організовує справжнє свято для мешканців цілого під'їзду.

Нікітінський Ю. В. Діди Морози цілий рік / Юрій Нікітінський. – К.: Видавництво «Майстер –клас», 2013. – 32 с.: іл. – (Серія «Книга Нового року»). Для читання дорослим дітям.  
   Скільки на світі Дідів  Морозів – один чи багато? І чим зайнятий Дід Мороз цілий рік? Невже він сидить у краю вічної зими,знемагаючи від нудьги в очікуванні свіжого Нового року? Наша весела книга всім відповість на ці запитання. Виявляється, що життя Діда Мороза завжди дуже цікаве і насичене кумедними історіями. Повірте, його можна побачити на вулиці навіть улітку,якщо,звичайно, ви такі ж спостережливі, як письменник Юрій Нікітінський і художник Наталія Чернишева.

Масло О. С. Новий рік у хрещеної. Правдиві історії і трохи чарів / Олена Масло. – К.: Видавництво "Майстер-клас", 2013. - 48 с.: іл. – (Серія «Книга Нового року»).  
   Ця книга білоруської письменниці-казкарки Олени масло із чудовими ілюстраціями відомого художника В. Довгяла - чудовий подарунок до Нового року. Вона дуже добра і дарує святкову атмосферу. А  головне, що в ній заховано декілька секретних рецептів від звичайної дівчинки Віки та її незвичайної хрещеної, які допоможуть підготувати чарівне новорічне свято.

Масло О. С. Різдво у хрещеної. Правдиві історії і трохи чарів / Олена Масло. – К.: Видавництво "Майстер-клас", 2013. –  40 с.: іл. – (Серія «Книга Нового року»).
    Ця книга є продовженням книги «Новий рік у хрещеної», в якій розповідається про нові пригоди звичайної дівчинки Віки та її незвичайної хрещеної. Вони знову поділяться з вами чарівними рецептами й секретами створення справжнього різдвяного свята. 

Хрестоматія Нового року. – К.: Видавництво "Майстер-клас",  2012. – 48 с.: іл.  
   Ця книга справжня скарбничка для тих, хто хоче провести свята весело і цікаво. Колядки. щедрівки, посівалки, святкові віршики та історії допоможуть вам перетворити зимові канікули на незабутній феєрверк подарунків та розваг. 
Робінсон Барбара. Найкраща (найгірша) у світі Різдвяна вистава: повість / Барбара Робінсон. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2014. – 80 с.: іл.  
   Звичайна і традиційна різдвяна вистава в маленькому американському містечку раптово, завдяки втручанню зграї юних шибайголов Гердманів, стає не такою звичною і аж ніяк не традиційною. Що вигадають діти, які не знають історії Різдва, і чим це обернеться для мешканців  містечка – читайте у дотепній, кумедній і глибоко Різдвяній повісті. Для дітей середнього шкільного віку.