суботу, січня 20, 2018

Святкові віншування у Любитові


Ось і підійшли до завершення веселі та радісні зимові свята, останнє з яких Хрещення Господнє, або ж народна назва Йордан, Водохреща.
 Цього дня традиційно у храмах України відбулося освячення води та купання у водоймах.
Звичайно, ці давні релігійні звичаї були проведені й у храмах Господніх села Любитів, які відвідали чимало люду, а найвідважніші, навіть скупалися у місцевому озері. Згодом, відбулося освячення домівок селян та держустанов. 
А вже ввечері любитівці мали чудову нагоду насолодитись святковими віншуваннями у Любитівському Будинку культури. 
Розпочалося святкове дійство із привітання ведучої зі святами всіх присутніх глядачів у залі. Також, до вітального слова приєднався наш сільський голова Віктор Павлов, який побажав односельчанам міцного здоров’я, миру та всього найкращого у прийдешньому 2018 році.

Ну, а далі зі сцени лунали численні музичні вітання дитячих та дорослих творчих колективів села Любитів, Ворони та Рокитниці


Нові та вже відомі колядки, щедрівки захоплювали та радували слухачів, які їм підспівували та проводжали щирими оплесками їх виконавців.
Потішили присутніх й наші талановиті діти, які віншували так щиро, що відчувалась уся теплота їх юних сердець.
У таких щирих та прекрасних новорічно-різдвяних віншуваннях швидко промайнув час і підійшов до завершення святковий захід. Але вражені чудовим дійством глядачі не хотіли відпускати артистів, тому на останок спільно та гучно заспівали усім знайому колядку «Добрий вечір тобі, пане господарю!».
Тож, щиро дякуємо працівникам та аматорам сцени закладів культури за цікаву програму даного вечора, за море позитивних емоцій та неймовірно-чудових вражень, які ще довго залишатимуться у пам’яті кожного.
Читайте також дану інформацію у газеті "Вісті Ковельщини" за 25 січня 2018 р., № 4.