пʼятницю, червня 02, 2017

Міжнародний день захисту дітей

Ось і розпочалося  літечко, а з ним й довгоочікувані канікули для всіх школярів. А у бібліотеках України – це ще й гаряча пора, коли стартує літня програма корисного та змістовного дозвілля для дітей різного віку.
1 червня гостинно відчинила свої двері для малечі  й Любитівська бібліотека, запросивши їх на свято «Веселковий світ дитинства» приурочене до Міжнародного дня захисту дітей.
Уся розважально-спортивна програма, підготовлена бібліотекарями, проходила на відкритому дитячому майданчику, так як цьому добре посприяла тепла сонячна погода.
Святкове дійство розпочав конкурс на швидкість та вправність дитячих рук, які намотували мотузку на палицю, зменшуючи при цьому відстань до бажаної цілі.
 

Наступна гра із солодкими напоями втамувала спрагу дітей та розважила їх.
 
Інші ж змагання були покликані навчити дітей злагоджено працювати у команді – це естафетна гра з м’ячем, скакалкою тощо.
 
Діти старшого віку позмагалися в інтелектуальній вікторині, демонструючи обізнаність у різних галузях знань.








Не обійшлося й без веселих ігор-каламбурів, де потрібно було вгадати загадані слова, або ж, швидко зорієнтувавшись, побудувати з них правильні відповіді на поставлені запитання.
Цікавою і пізнавальною була й експрес-інформація «Знай свої права, про обов’язки не забувай».
Завершилося свято загадкою, пошук правильної відповіді на неї, приніс дітям солодку винагороду, якою вони ласували у фінальній частині програми.
Приємно, що ця зустріч з дітьми протягом усього часу супроводжувалась сміхом, хорошим настроєм, розповідями про майбутні плани.
Тож, як бачимо, День захисту дітей – це не тільки свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб вони росли щасливими, вчилися, всебічно розвивалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.