суботу, липня 23, 2011

Волонтери в дії!

      Однією з найважливіших рис нашого часу є відродження руху, який залучає громадян до участі у зміні всіх сторін життя на краще.Волонтерство - так називається цей рух. Воно широко розвинене у світі й розглядається як глобальний процес об'єднання людей,які прагнуть зробити внесок на благо свого та світового співтовариства.
Разом із відновленням традицій благодійності як невід’ємна її складова у незалежній Україні починає активно розвиватися волонтерський рух.
Волонтери - люди всіх віків і професій з різних сфер і прошарків суспільства, які добровільно і безкорисливо віддають частину своїх сил, часу, знань на благо інших людей і суспільства в цілому.
Волонтерська робота допомагає людям досягти більшого впливу на власне життя. Адже,допомагаючи іншим,вони стають упевненими у своїх силах,здібностях,опановують нові навички та встановлюють нові соціальні зв’язки.
2011 рік оголошено роком волонтерства в ЄС, у тому числі і в бібліотеках України. Наша бібліотека,також вирішила  залучити своїх читачів до волонтерської діяльності.
 Приємно,що більшість  волонтерів нашої бібліотеки є учнівська та студентська молодь,яка охоче погодилась допомагати у роботі бібліотеки.
Здебільшого вони допомагають пенсіонерам та інвалідам,які не можуть самостійно прийти до бібліотеки за потрібною їм інформацією,книгою,а також самотнім людям,які потребують душевного спілкування.  Значна допомога волонтерів і в підготовці та проведенні різноманітних масових заходів.
Волонтерська діяльність як прояв милосердя і доброчинності буде існувати доти,доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі.
Тож, давайте не будем залишатись осторонь проблем інших  людей,а брати активну участь у допомозі тим,хто потребує . Адже, піклуючись про щастя інших,ми знаходимо своє власне.