четвер, квітня 27, 2017

Місцева районна влада здійснює виїзний прийом громадян в Любитівській сільській раді.

      Одним з пріоритетних завдань керівників району – є необхідність максимально наблизити діяльність влади до потреб громадян. В напрямку досягнення такої мети керівництво Ковельської райдержадміністрації, згідно затвердженого графіку, періодично  здійснює виїзні прийоми  громадян. 
Прийоми громадян в сільських радах, що віддалені від районного центру, а також таких, до складу яких входить по декілька сіл, де мешканці не завжди мають змогу дістатися до району і побувати на прийомі у керівників, стали постійними і регулярними. 
Тож, хоча географія нашого району досить широка, в усіх куточках Ковельщини до людей постійно приїздять керівники району, щоб люди відчували підтримку та допомогу, а головне бачили конкретний результат. Така форма роботи дає змогу не тільки наблизитись до людей, почути думку кожного, а й краще ознайомитись з наболілими проблеми сільської громади.
Сьогодні черговий виїзний прийом громадян провів перший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман в Любитівській сільській раді
З метою оперативного вирішення проблем жителів населених пунктів цієї громади  до участі в прийомі долучились сільський голова Віктор Павлов та начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Давидович.
Цікавилися жителі села різними питаннями. Зокрема, Петра Гадського турбує не використання  сільською радою пустуючих приміщень.
Працівник аптеки Ольга Копелюк просила допомоги у зрізанні старих дерев, які ростуть біля приміщення аптеки та руйнують покрівлю.
Дві жительки села Любитів Лідія Фрамчук та Катерина Войтюк цікавились питаннями надання субсидій в неопалюваний період та щодо подальшої перспективи дії цієї державної програми.

Про окремі питання функціонування місцевої школи під час прийому було обговорено з директором закладу Вітою Чуль
Та варто зазначити, що одним з найбільш важливих питань цієї громади є потреба у будівництві дитячого дошкільного навчального закладу. Підтвердженням цього факту є численні звернення громадян, зокрема сьогодні Людмила Глушак, Людмила Данилюк, Ірина Дрозд, у яких є малолітні діти, просили сприяння та допомоги у представників органів державної влади аби у їхньому селі відкрився дитячий садок. Варто зазначити, що на території цієї громади проживає 155 дітей дошкільного віку, батьки яких хочуть працювати, а дітей подіти нікуди.
    Роман Ярославович розповів заявникам, що інвестиційний проект «Будівництво ДНЗ в с. Любитів» з усіма необхідними документами поданий райдержадміністрацією у Волинську облдержадміністрацію, як об’єкт, що має фінансуватись з Державного фонду регіонального розвитку за умови співфінансування з місцевих бюджетів. Лише після рішення відповідної міністерської комісії буде відома доля такого фінансування і зрештою самого будівництва ДНЗ. Хоча, як зазначив Роман Ярославович, надія на позитивне рішення комісії є, адже, дошкільний заклад в цій місцевості справді конче необхідний.
Під час проведеного прийому громадян на всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації. Питання, що потребують детальнішого вивчення, заступник голови райдержадміністрації взяв під особистий контроль для вирішення їх по суті.
З посилання на джерело: http://www.koveladm.gov.ua/news/id-10232/