неділю, серпня 28, 2016

Велетень духу і таланту - Іван Франко


     Іван Якович Франко – один із визначних геніїв в історії української нації, великий майстер українського слова, творчість якого становить цілу епоху в розвитку національної культури.  
Якими тільки талантами та вміннями не наділила цього мудрого чоловіка природа! Поет, письменник, публіцист, перекладач, учений, економіст, громадський і політичний діяч – усі ці здібності поєдналися в одній особі. Всі його  інтереси, безумовно, вплинули на літературну творчість Франка і зробили її настільки вражаючою та цікавою, що вона стала відомою далеко за межами України.
Завдяки таким людям, як Іван Якович, українська література піднеслась на вищий щабель і забезпечила собі заслужену світову славу. У відповідь на це, народну любов до поета увіковічнили безліч пам’ятників, його ім’ям називають місто, вулиці, театри, вищі навчальні заклади тощо.
У 2016 році виповнюється 160 років від дня народження та 100 років від дня смерті Івана Франка. Тож, вшановуючи пам’ять про письменника, у бібліотеці проведено літературну годину «Велетень духу і таланту».
На заході бібліотекар познайомила учнів із найцікавішими вже відомими та новими біографічними фактами про Івана Франка.
Згодом, діти самі доповнювали розповідь про життя письменника, називали його найвідоміші твори. Далі таке спілкування перейшло у перегляд коротких, але цікавих відео-фільмів «Обличчя української історії. Іван Франко» ( https://www.youtube.com/watch?v=liSCZtXwqBw)  та «160 років з дня народження Івана Франка (1856-1916)» (https://www.youtube.com/watch?v=eh6fHMJ6wLM .)

 А завершилось все дійство пізнавальною вікториною «Що Ви знаєте про Франка?!» та переглядом виставки тематичної літератури «Іван Франко дух, наука, думка, воля».