понеділок, березня 25, 2013

Книга – твій друг і порадник


 

«Книга твій друг і порадник»

 Під таким девізом, 24 березня, в нашій Любитівській бібліотеці вже традиційно, напередодні березневих шкільних канікул, розпочався Тиждень дитячого читання. 
   Це свято книги і тих, хто творить книгу, хто любить читати, це свято письменників і видавців, бібліотекарів і читачів, всіх тих, хто любить це нетлінне і вічне творіння людства.  
 Книга справжній маг, надійний друг. Бо саме книга зберігає в собі те, що накопичило людство за всі віки свого існування в різних областях знань.
Всеукраїнський тиждень дитячого читання має багаторічні традиції. Дана акція була започаткована у 1943 р. письменником Л. Кассилем під назвою «Книжкові іменини». І тільки книги святкують іменини не один день на рік, а цілий тиждень, в одвічному храмі книг – бібліотеці.
   Бібліотеки ж  у сучасному світі, є саме тим культурним середовищем, де може зростати і розвиватися особистість. Сім днів, безпосередньо присвячених читанню це можливість творчого розвитку як і для бібліотекаря, так і для читача. Дане свято – це ще й чудова нагода залучити до книг тих дітей, які ще не відчули радість читання. І коли хоча б одна дитина, яка вперше відвідала бібліотеку, переглянула там цікаву книгу, поспілкувалася з ровесниками і дорослими, повернеться до неї вдруге можна вважати, що свято минуло не марно. Саме з такою метою, на протязі тижня організовуються екскурсії до бібліотеки для наймолодших читачів.
До нашої бібліотеки завітали учні 3-4 класів, які взяли активну участь у запропонованих конкурсах та літературних вікторинах. 
   Дійство розпочала бібліотекар, яка розповіла про свято та його традиції. Активно долучилися до й старшокласники, які розповідали молодшим школярам та усім присутнім про те, як і де народилася перша книга, про бережне відношення до неї, як до свого товариша, порадника. 
    Родзинкою свята став веселий літературний конкурс, під час якого діти, розділені на команди, відповідали на різноманітні тематичні запитання.
    Також, цікаво і змістовно пройшла інтелектуальна гра, яка допомогла пригадати історію розвитку книги, виховати любов учнів до книги.
Для стимулювання читацької активності у дітей, а також, підвищення їх інтелектуальної діяльності учням було підготовлено розгорнуті книжково-ілюстративні виставки кращої дитячої літератури, презентації книжкових новинок.
                       
  По закінченню заходу дітей почастували солодощами. Свято книги минуло швидко й непомітно, у вигляді веселої гри та цікавих корисних розповідей. Сподіваємось, що ця зустріч залишила тільки приємні та радісні спогади для всіх школярів та присутніх читачів.
  Тож, запрошуємо усіх юних любителів книги до такої ж активної участі у подальших конкурсах та вікторинах, що буде проводити наша бібліотека протягом тижня. 
 На вас чекатимуть низка веселих пригод і літературних відкриттів, зустрічей з цікавими людьми та героями книг. 
До нових зустрічей!