суботу, липня 19, 2014

Корисні поради Інтернет – мандрівникам

     Інтернет сьогодні скрізь: у кожному будинку, офісі, в мобільному телефоні. Важко зараз навіть уявити, що б у світі коїлось, якби не було ані всесвітньої мережі, ані електронної пошти, ані чатів, де можна годинами віртуально листуватись, створюючи ілюзію живого спілкування.
Зручність користування цим винаходом цивілізації є простим та доступним майже кожному школяреві, студенту, працюючим громадянам та багатьом іншим. З кожним роком Інтернет-користувачів збільшується навіть серед пенсіонерів.
  Різноманітні пошукові системи пропонують користувачам усілякі способи сортування, фільтрації та пошуку необхідної інформації. На перший погляд, це дуже зручно, значно  полегшує та скорочує час на пошуки дійсно важливої та потрібної інформації. Але потрібно знати чи такими вже достовірними є інформаційні джерела, викладені на сайтах в Інтернеті
   Розібратися в цьому безмежному інформаційному потоці, навчитися правильно та з користю використовувати Інтернет ресурси намагалися учні Любитівської ЗОШ на годині «Корисні поради Інтернет – мандрівникам», яка відбулася 18 липня у приміщені нашої бібліотеки. 
   Даний захід був спрямований саме на юну, найбільш відвідувану категорію користувачів, адже, нескладне поводження у ранньому віці з електронними носіями, ефективний доступ до інформації є передумовою успіху в навчанні, роботі, а також у повсякденному житті.
     Насамперед, бібліотекар розповіла користувачам про основні правила поводження в мережі Інтернет та роботи за комп’ютером у бібліотеці, наголосивши на тому, що яким би не був безпечний Інтернет, все ж доступ до нього дітям молодшого шкільного віку можливий лише з письмового дозволу батьків.

Далі розповідь була про правильний та швидкий пошуку потрібної інформації на найпопулярніших сайтах, якими можуть користуватися учні під час підготовки до уроків, написання рефератів чи заради задоволення особистих інтересів. Не менш корисними та цікавими будуть й сайти про вибір чи пошук професії, сайти бібліотек та електронних бібліотек, дитячої літератури, музеїв та картинних галерей України. І вже сьогодні, для більш зручного пошуку потрібних сайтів, підготовлено списки лінків, на які можуть орієнтуватися користувачі. 
    По закінченні промови бібліотекаря, присутні користувачі, задавали безліч запитань по даній темі, а також мали змогу практично перевірити корисність цих порад, взявши щось від почутого собі на замітку. І судячи з їх жвавого обговорення та зацікавлених поглядів, можна сказати, що захід був проведений не марно.

Без нього вже ніяк не можна,
Він - норма, вже не дивина.
Щоб вирішити, друг він Вам чи ворог?
Є відповідь лише одна:
Перш ніж виходити у мандри в Інтернеті,
Запрограмуйтесь лиш на гарне – його ж так багато на планеті!!!