вівторок, липня 09, 2024

Голосні читання "Голосно читай, цікаво розповідай!"

Протягом багатьох століть питання виховання з використанням книжки є пріоритетним для кожної країни, а читання вголос – невід’ємним елементом прогресивного виховання.

Читання вголос (голосні читання) форма соціокультурної діяльності бібліотек, спрямована на популяризацію книги, залучення користувачів до процесу читання, виховання в них комунікативних навичок, вдумливого сприйняття текстів шляхом публічного прочитання творів.

В нашій бібліотеці також розпочались літні голосні читання літературних творів "Голосно читай, цікаво розповідай!", які позитивно впливають на розвиток читацьких навичок у наших юних відвідувачів. 

Що важливо, читання вголос розвивають дитячу уяву, покращують зв’язне мовлення, особливо якщо ці заходи супроводжуються спільним обговоренням прочитаного. 

Одночасно в слухачів ненав’язливо формується потреба в користуванні бібліотекою для освіти, дозвілля і саморозвитку, повага до книжки, як джерела знань. Саме таким і був наш захід, з виразним голосним читанням, з відповідною інтонацією та спільним обговоренням прочитаного, який подарував дітям позитивний настрій, цікавість до книги та користь інтелектуального розвитку.