понеділок, червня 01, 2015

Правда про куріння

31 травня в Україні та світі відзначають Всесвітній день без тютюну.  В цей день кожен курець має привід серйозно задуматись над своєю згубною звичкою і розпочати здоровий спосіб життя, відмовившись від сигарет.
Сумно усвідомлювати, але мало хто звертає увагу на страшну статистику  небезпечних  хвороб у паліїв, оскільки шкода від куріння не проявляється миттєво. Тим не менш, курці з великим стажем практично приречені на серйозні проблеми зі здоров'ям і в результаті, із кожним роком їх вмирає все більше.
Щоб підняти рівень самосвідомості людей, які насамперед повинні піклуватися про власне життя Всесвітня організація охорони здоров'я розробила ряд заходів для викорінення куріння в XXI столітті.
Підтримуючи цю добру ініціативу, 31 травня наша бібліотека запросила молодь та дітей на тематичну бесіду «Геть паління! Ми – здорове покоління».
 Захід був спрямований саме на юних слухачів, адже, в цьому віці діти найбільше піддаються шкідливому впливу різноманітної реклами та оточуючих людей, часто роблять не обдумані вчинки через свою імпульсивність та впертість, що майже завжди призводить до гірких наслідків.
Також, під час заходу усі присутні здійснили віртуальний кліп-огляд «Молодість, отруєна туманом» та переглянули науково-пізнавальний фільм «Правда про куріння»
Закінчивши виховну бесіду ми щиро сподіваємось на те, що все почуте і побачене стане хорошим уроком на майбутнє для нашого молодого покоління, яке не повторюватиме чужих помилок, а діятиме розсудливо по відношенню до себе та близьких їм людей.