вівторок, лютого 02, 2016

Всеукраїнська благодійна акція "Збирай кришки на протези для воїнів". Це варто знати. Долучайтесь!

Для того щоб рік новий був добрим і подарував усім більше приємних вражень, потрібно розпочати з себе, наприклад: зробити якусь добру та корисну справу. Як кажуть мудрі люди: «Що посієш – те й пожнеш», бо усе в світі повертається до тебе, як бумеранг.
Тож, наша бібліотека вирішила ще в січні долучитися до всеукраїнської благодійної акції «Збирай кришки на протези для воїнів» і залучила до цієї благородної справи своїх читачів. І вже у лютому, перші результати стали очевидними, адже, діти й мешканці нашого села активно збирають пластикові кришечки і приносять їх до нашої бібліотеки. Вже зібрано чимало, але це лише початок.
Сьогоднішня ситуація в державі, напевне, не може залишити нікого байдужим щодо проблеми військового конфлікту. Тому, даний проект функціонує для того, щоб кожен з Вас міг, хоча б мінімально, допомогти нашим захисникам, а також вберегти нашу землю від екологічної проблеми.
   Зважаючи на масштаби акції, ми закликаємо всіх не зупинятися і приєднуватися. Що більше добровольців візьмуть участь у цій справі, то більшій кількості воїнів АТО вдасться повернутися до нормального життя.
Також, всім рекомендуємо прочитати кілька найважливіших фактів про цю акцію та пластикові кришечки, які треба знати кожному: 
  • зібрані кришечки БФ «ОВЕС» (саме ця організація ініціювала акцію збору) здає на вторинну сировину підприємству «Бровари-Вторма» (у Києві), а виручені гроші направляють на оплату імпортних протезів для бійців АТО;
  • протези з кришечок не виготовляють. Сировина, отримана після їхньої переробки, йде тільки для виготовлення дрібних частин суглобової частини протеза;
  • одна кришечка важить близько трьох грамів. Щоб назбирати на один протез, потрібно, як пояснила голова фонду «ОВЕС» Руденко Т., не менше тонни кришечок;
  • вибирати кандидата на протезування зі сформованих списків поранених бійців АТО планують у випадковому порядку;
  • важливо, що акція вирішує одразу дві проблеми - екологічну та соціальну. Її вже підтримали Міністерство екології України, бізнес і багато волонтерів.