пʼятницю, жовтня 14, 2016

Моя Україна. Кривавий шлях до незалежності


14 жовтня велична дата, яка щорічно переповнює гордістю та приємними хвилюваннями серця мільйонів українців. Адже, цього дня ми відзначаємо чотири великі свята: одне з яких релігійнеДень Святої Покрови Пречистої Богородиці та три державного значенняДень Українського козацтва, День створення Української повстанської армії (УПА) та День захисника України.
    І напевно, зовсім не випадково, що все так історично склалось. Адже, варто зауважити, що на території нашої країни споконвіків відбувалася величезна кількість воєн і збройних конфліктів, а Пресвята Богородиця завжди була покровителькою і захисницею усіх українських збройних формувань. 
Тож, вшановуючи звитягу і гідність всіх тих воїнів, які впродовж століть боролись за  незалежність та цілісність нашої України, в бібліотеці напередодні було проведено патріотичну годину «Моя Україна. Кривавий шлях до незалежності».
 Мета заходу: вшанувати мужність та героїзм захисників України, військових традицій українського народу, сприяти подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.
Також, у читальному залі чудово доповнювали атмосферу такі тематичні виставки літератури: «Українські воїни всіх часів: від скіфів до кіборгів», «Україно! Ти – моя молитва», «Патріотизм історії в обличчях і віршах», «Живи і міцній, Українська державо».
А Інтернет-користувачам було запропоновано перегляд ряду тематичних відео-фільмівСвято Покрови і День УПА (https: // www. youtube. com / watch?v = tt GZk2QBwoQ), День захисника України (https: //www.youtube.com / watch? v =hxLtLKBN)  hxLtLKBN), Історія Українського козацтва (1,2) (https: // www. youtube. com / watch? v = ttc6Zr5DVpE; https: // www.youtub. com / watch?).
Цікаво було усім присутнім, адже, кожен на свої вікові вподобання та інтереси знайшов щось для себе пізнавальне і корисне, а це неодмінно сприятиме правильному всебічному розвитку особистості.