пʼятницю, травня 22, 2020

Виставка однієї книги "Українське народне вбрання"


Здавна українці бережуть  звичаї, традиції, історію й культурну спадщину свого народу. Особливо приємно, коли зусилля пращурів розуміє, підтримує і наслідує молодь.
Не так давно, саме з ініціативи молодих людей з університету, в Україні з’явилося ще одне славне свято – День вишиванки.
Ідеєю свята є збереження українських цінностей через носіння етнічного вишитого одягу та його популяризація серед населення загалом.
Кожен, хто прагне долучитись до свята повинен у третій четвер травня одягнути вишиванку і піти в ній на роботу, навчання чи у інших власних справах. Адже, вишиванка – це одна із особливих речей, яка відрізняє нас від інших національностей, дарує нам радість, гордість і тонкий невидимий зв'язок з нашим народом. Важливо все це відчувати щодня, навіть у звичайні будні.
Відомий і такий факт, що українська вишиванка користується популярністю в багатьох країнах світу – вона стала там дорогим і модним вбранням на урочистих заходах.
Долучаючись до відзначення Дня вишиванки, ми не маємо змоги ознайомити користувачів з всім різноманіттям тематичної літератури, яка знаходиться у нас в книгозбірні, але пропонуємо переглянути цікаву віртуальну виставку однієї книги – Оксана Косміна «Українське народне вбрання».
Дана книга є новою й наповнена безліччю тематичних фотоілюстрацій старовинного одягу, прикрас та інших аксесуарів, які знаходяться у відомих музеях України. А ще у виданні текст викладений одразу трьома мовами: українською, російською та англійською, що значно може збільшити коло читачів.
Тож, гадаємо, ця книга варта уваги кожного, хто відчуває себе українцем і любить свою Батьківщину. Приємного перегляду!