суботу, лютого 17, 2018

Нехай у світі панує любов...

День Святого Валентина – це день усіх закоханих, а кохання – найзагадковіше з усіх людських почуттів. 
Адже, його існування беззаперечне, його  відчувають, воно присутнє у житті кожного, але для всіх воно різне.
 Кохання виникло з появою людини і житиме доти, поки існуватиме людство. Це почуття впродовж століть оспівували найталановитіші письменники та поети, воно надихало художників, скульпторів, музикантів на створення безсмертних шедеврів, відважних джентльменів на дуелі, лицарів на доблесні вчинки.
Кохання й по сьогодні надихає багатьох людей робити один одному добрі, світлі та приємні справи, а часом й творити дива.
Тож, напередодні цього романтичного свята, бібліотекарі намагались створити в книгозбірні відповідну атмосферу, підготувавши для юних відвідувачів розважальну програму «Нехай у світі панує любов» і подарувати дітям частинку своєї любові.
Розпочалося дійство із розповіді про дане свято, після чого всі присутні дітлахи переглянули відео про найцікавіші історії та легенди виникнення Дня Святого Валентина.
Для кращого запам’ятовування почутої інформації слідувала тематична вікторина «А чи знаєте ви?…».
Ну, а далі розпочалися веселі та захопливі розваги, ігри та конкурси, такі як:
«Я люблю» пари, які беруть участь у конкурсі, по черзі зізнавались одне одному у своїх почуттях за допомогою лише міміки, жестів та рухів. Найоригінальніші сміливці – перемагали.
«Втримати любов» танцювальний конкурс, в якому парам потрібно головами затиснути кульку і якнайдовше протриматись під звуки ритмічних мелодій.
«Злагоджена робота» це командна гра на довіру і взаємодопомогу. Дівчатам потрібно було правильно направляти хлопців, у яких були зав’язані очі, на пошук розкиданих валентинок.
«У тісноті»  танцювальний конкурс на клаптиках паперу, які з кожним разом згортали навпіл і відповідно, зменшували. Тут потрібно парам бути кмітливими й винахідливими, придумуючи різні варіанти такого танцю, які їм не дозволять заступити за межі паперу.
«Модельєри» учасники-хлопці повинні були вигадати для своїх обраниць ексклюзивне вбрання, застосовуючи при цьому лише еластичний бинт. Переможеть визначався за кількістю оплесків глядачів.
«У пошуках сердець» задіяні всі бажаючі, яким потрібно було знайти 15 паперових сердечок прихованих у несподіваних місцях нашої бібліотеки. Учасника, що відшукав найбільше, винагороджували.

«Компліменти» гра, що визначала найбільш освічених хлопців. Юнак, що назвав найбільшу кількість компліментів в даній темі своїй дівчині, перемагав.


«Знайди прищепку» гра, назва якої говорить за себе. Учасникам-хлопцям із зав’язаними очима, треба було за певний час знайти на одязі дівчини всі прищепки. Хто це зробив найшвидше, той і перемагав.    
        «Назви пару» гра на ерудицію. Учасникам називали всесвітньо відомі імена чоловіка чи жінки, і вони ж повинні були назвати її другу половинку.   
Також, святковою прикрасою бібліотеки цього дня стала виставка-інсталяція «Любові чарівні сторінки», яка привертала увагу всіх відвідувачів без винятку. Тут було зібрані найкращі твори українських та зарубіжних письменників, де оспівувалось почуття кохання та любові у всіх його проявах. 
Найбільше читачам сподобались такі книги: Юрій Тарабанчук «Хто не закохався…», Іван Андрусяк «Закоханий бурундук», Леся Романчук «Казка про Перлинку», Ніна Грьонтверд «Абсолютно не цілована», Олександр Грін «Пурпурові вітрила», Жіль Тібо «Кохання Ніколаса», Йорт Віґдіс «Йорґен + Анна = любов», Кулідж С`юзен «Невгамовна Кейті в школі»
А ще, прекрасним доповненням виставки стали саморобні валентинки, які були виготовлені нашими конкурсантами.
По закінченню веселого дійства,було підраховано голоси учасників за найкращу валентинку та її творця. Тож, нею стала учениця 8 класу Томашевич Дар’я, яку нагородили пам’ятним подарунком. А на решту учасників свята призи та смачні гостинці.
Підсумовуючи цей день, хочемо сказати, що час промайнув не лише весело, а й з користю. У повітрі витала дружня та любляча атмосфера, і найголовніше – звучав щирий дитячий сміх.