неділю, березня 31, 2019

Всеукраїнський тиждень дитячого читання - 2019

Ось і завершились весняні канікули, а з ними й Всеукраїнський Тиждень дитячого читання, та все ж, дитяча любов до цікавої книги – безкінечна.
Тиждень дитячого читання у нашій бібліотеці промайнув досить швидко, але немарно, адже, був досить насиченим тематичними заходами. 
А розпочався він розвиваючими іграми для справжніх віртуальних розумників: "Високий рівень інформації", "Наскільки ви обізнані з кібербезпекою?" та інші.
Продовжився цей тиждень виставками нових надходжень: "У книг немає канікул" та "Чудова преса на всі інтереси".

Кожен з наших юних читачів зміг обрати щось для себе: когось більше зацікавили журнально-газетні історії, кросворди і головоломки для кмітливих, вірші, а ось інші обрали книжні оповідання, казки та інші різножанрові твори.
Також, упродовж наступних вихідних днів, діти залюбки приходили й брали активну участь в таких подіях, як:
  • рольові ігри на розвинення акторських і читацьких здібностей «Веселі небилиці», «Наші гуморески», «Загадковий герой», під час яких школярі перевтілювались у різних героїв, відгадували й показували їх, а інші присутні учасники були оповідачами;
  • інтелектуальні вікторини та  загадки: «Бути розумним – це круто», «Хитрі загадки – солодкі відповіді». Тут діти могли проявити свої знання та розумові здібності, даючи правильні відповіді на поставлені запитання бібліотекаря, отримавши при цьому смачні цукерки для заохочення;
  • розважальні конкурси та інформаційні перерви: «Актуально та модно», «Хвилинка часу розкаже чимало», «Поетичний день». Під час цих заходів, юні відвідувачі дізнались багато цікавої й корисної інформації, а також, читали вірші напам’ять письменників-ювілярів та інших відомих українських майстрів поетичного слова таких як: Олена Пчілка, Тарас Шевченко, Леся Українка, Ніна Горик, Іван Оринчак, тощо.
Ну і безумовно, старання, участь і зусилля дітей були винагороджено смачними тістечками й цукерками.
Отже, підсумовуючи цей тиждень, дуже хочеться, щоб всі проведені заходи з користю вплинули на діток у майбутньому, а ті щирі пережиті емоції залишили тільки позитивний слід у їх спогадах.