понеділок, лютого 27, 2012

Догляд за кімнатними рослинами взимку

      Ось і покидає нас зима, така святкова, сніжна, холодна та прекрасна, яка принесла із собою холодні вітри, мальовничі морози, білий пухнастий сніг...
Звичайно, саме зима - час, коли квітникарі, як початківці, так й досвідчені втрачають свої рослини,адже, в зимовий період для кімнатних рослин наступає найскладніший час. Крім того, більшість вазонів у цей період перебувають у стані спокою і слабшають, тому зимовий догляд за ними має свої особливості.
  Світла недостатньо, підвіконня холодні, рослинам доводиться миритися із сухим жарким повітрям від батарей.
  Тож,важливо створити комфортний температурний режим і правильно поливати.
Яким має бути правильний зимовий догляд за кімнатними рослинами ми вирішили розглянути на черговому засіданні клубу «Квітникар», яке відбулося в останню неділю місяця - 26 лютого.
  На даному засіданні зібралися як нові так і постійні члени клубу, які розглянули такі питання: сприятлива температура та освітлення, правильний полив, розташування, підживлення та цілющі властивості різних видів рослин та багато іншого. 
На засіданні клубу «Квітникар» виступила голова клубу Мінкевич В.І., яка напередодні підготувала потрібну інформацію скориставшись власним досвідом та нашими Інтернет ресурсами. Вона розповіла про головні проблеми  та найбільш поширені помилки, які ми часто припускаємо, доглядаючи за рослинами, і тим самим завдаємо їм шкоду.  
   Адже, більшість з нас вважає, що коли рослина починає втрачати листя, або воно в'яне, то потрібно її просто полити, хоча це може бути інша потреба рослини.
   Щодо підживлювання, то деяким рослинам взимку воно не потрібне взагалі. А якщо підживлювати, то потрібно дозувати добрива і робити інтервали, інакше можете спалити коріння.
Також, Валентина Іванівна, звернула увагу присутніх на те, що дуже важливо правильно визначити причину захворювання рослини, так як всі рослини різні і потребують різного догляду.
  Після розповіді Мінкевич В.І. члени клубу активно брали участь в обговоренні даної теми, задавали питання, ділилися своїм досвідом та порадами один з одним, переглядали літературу квітникаря з домашньої бібліотеки Валентини Іванівни.
По закінченні засідання, всі присутні мали змогу скористатися Інтернетом для пошуку потрібної їм інформації та поповнити вже здобуті знання.
Тож, приєднуйтесь до нашого клубу і ми зробимо все можливе, щоб  Ваші рослини завжди мали здоровий і красивий вигляд.